Crna Gora napredovala nakon nezavisnosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Nedelja, 21. 06. 2015. | Komentara: 0

Crna Gora napredovala nakon nezavisnosti

PODGORICA - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kazao je juče na kongresu Demokratske partije socijalista Crne Gore kako je, od početka, verovao u evropski i evroatlantsku put Crne Gore, te da je ona nakon devet godina nezavisnosti napredovala. U  nastavku prošitajte transkript Čankovog govora:

LSV
 
Kada sam dobio poziv za ovaj vaš kongres, pitao sam se jel' vanredni kongres ili meni vreme brže prolazi? Onda sam shvatio da, biće da meni vreme brže prolazi, jer u Crnoj Gori već odavno nema vanrednih situacija.

Sve u svemu, dolazeći ovamo, razmišljao sam o devet godina nezavisnosti i shvatio sam da su straćene, da se tapka u mestu, da privatizacije su uglavnom lopovske...Naravno govorim o Srbiji, da evrointegracije ne funkcionišu, a kada sam pogledao cifre, video sam da je u januaru ove godine prosečna plata neto bila u Srbiji tek 328 evra, a u Crnpoj Gori oko 500. 

Onda sam se zapitao gde je tajna? Jel' možda otkrivena nafta u Crnoj Gori? Jesu li možda otkrivene beskrajne skrivene oranice u Crnoj Gori? Jel' se nešto takvo desilo? Ili se desilo nešto mnogo jednostavnije, a to je Demokratska partija socijalista.

Mi, crnogorski indipendisti, koji smo se od prvih dana borili za nezavisnost suverenu i nadasve demokratsku Crnu Goru, smo verovali u ovo čemu sada svedočimo, a to je evropski, evroatlanski, demokratski put Crne Gore. Mislim da onaj referendum od pre devet godina, kada bi se danas odigravao, niko ne bi tražio 55 odsto podrške, mogao bi da traži i 95 odsto i to bi bilo malo. Svi bi bili za nezavisnu Crnu Goru jer je projekat nezavisne Crne Gore pokazao svoju snagu boljim životom svojih građana.

Zla su vremena pred nama, dragi moji prijatelji. Zla su vremena i moramo se držati između sebe. Moram reći da me raduje što najveći broj iniostranih gostiju ovde mogu da slušam, jer im razumem jezike. Međutim, upravo to treba da nas poveže. Da sednemo i da se dogovorimo kako da nas bar neki rat izbegne. 

Hvala vam lepo!

(BILSV, 21. 06. 2015)



Govori | Sreda, 18. 09. 2019. | Komentara: 0

Sklonost ka populizmu pokrajinske vlasti, bez rezultata u radu

Nedostatak strategije, vizije, ideje, populističko ponašanje vladajuće garniture i nedoslednost u poštovanju donetih odluka samo su neki od razloga zbog kojih poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine nisu podržali predloženi rebalans budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu. 
Govori | Sreda, 18. 09. 2019. | Komentara: 0

Vlast neprecizno planira budžet Vojvodine

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće podržati predloženi rebalans budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu jer je on posledica nepreciznog budžetskog planiranja. Kako kaže, rebalans nije opravdan i služi u promotivne svrhe. Šućurović je zamerio mala izdvajanja za poljoprivredu i što se za privredu i turizam u rebalansu ne odvaja nijedan dinar.
Govori | Sreda, 18. 09. 2019. | Komentara: 0

LSV ne može da prihvati izveštaj o izvršenju budžeta APV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da poslanici Lige ne mogu da prihvate izveštaj o izvršenju budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu u periodu januar-jun 2019. On je ukazao da je najmanje realizacije u delu onih sredstava koji bi trebali da služe razvoju Vojvodine, da je ponovo evidentan pad prihoda od zakupa poljoprivrednog zemljišta i prihoda od naknada za vode... 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook