Sedlarević: Ligaš bi bio najaktivniji član Odbora za poljoprivredu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Četvrtak, 12. 10. 2017. | Komentara: 0

Sedlarević: Ligaš bi bio najaktivniji član Odbora za poljoprivredu

NOVI SAD – Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da ligaši nisu članovi Odbora za poljoprivredu Skupštine AP Vojvodine. Replicirajući poslaniku većine koji je zamerio na neaktivnost članova Odbora iz redova LSV, ona je napomenula da bi poslanici Lige, da su članovi Odbora, bili najaktivniji u ovom skupštinskom telu AP Vojvodine.

lsv

- Na našu veliku žalost, LSV nema člana Odbora za poljoprivredu. Na dve sednice ovog skupštinskog odbora, kao ovlašćeni predlagač ove naše inicijative, bio je poslanik Saša Šućurović. Na prvoj sednici, koja je bila početkom septembra, dao je konstruktivne predloge i učestvovao u diskusiji. To mogu da potvrde članovi Odbora i sam pokrajinski sekretar. I na sednici je bio juče kada je i obrazlagao našu inicijativu. Znači, prosto istine radi, mi nažalost nemamo člana Odbora za poljoprivredu, a da ga imamo sigurna sam da bi bio jedan od najaktivnijih članova – ukazala je Maja Sedlarević.

(BILSV, 12.10.2017)



Govori | Sreda, 07. 03. 2018. | Komentara: 0

MUP-u potreban Direktorat za Autonomnu pokrajinu Vojvodinu

Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak upitao je danas ministra policije Nenada Stefanovića kako je moguće da MUP slavi krsnu slavu, što je porodični verski praznik pravoslavnih hrišćana. Na konstataciju ministra da on MUP doživljava kao drugu porodicu, Čanak je ukazao da „kad neko doživljava MUP kao porodicu desi se na kraju da doživi državu kao familiju, a to onda ne valja“.
Govori | Petak, 22. 12. 2017. | Komentara: 0

Sedlarević: 14 milijardi u budžetu Republika ostaje dužna APV

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je na jučerašnjoj sednici pokrajinskog parlamenta da se kontinuitet svih vlasti u proteklih devet godina ogleda jedino u neimanju volje za donošenjem Zakona o finansiranju nadležnosti APV. Ona je dodala i da je zbog izostanka istog Srbija dužna Vojvodini preko 214 milijardi dinara, a tim novcem je pokrajina, recimo, mogla da otkupi Naftnu industriju Srbije.
Govori | Petak, 22. 12. 2017. | Komentara: 0

Jakovljev: Budžet samo raspodeljujemo između sekretarijata

Mi se ovde, kao i kod svakog donošenja budžeta, ustvari bavimo samo raspodelom između oblasti, raspodelom između sekretarijata, rekao je poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine, Dušan Jakovljev na jučerašnjoj sednici, dodajući da poslanici pokrajinskog parlamenta ne utvrđuju budžet, oni dobiju gotovu cifru.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook