Grad uništava njive, a vlast kupuje nepotrebne avione i rakete

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 04. 06. 2024. | Komentara: 0

Grad uništava njive, a vlast kupuje nepotrebne avione i rakete

Novi Sad, 4. jun 2024 - Jučerašnje nevreme, praćeno gradom, koje je zahvatilo delove Vojvodine, a u kom su najviše stradali Bačka Palanka i Temerin, govori da su sve priče o morednizaciji sistema protovgradne zaštite bile samo propagandne poruke Srpske napredne stranke.

LSV

Naprednajci su još februara 2021. najavili modernizaciju celokupnog sistema protivgradne zaštite i završetak njene automatizacije do kraja 2023. godine.

Sada je jun 2024. godine a poljoprovredni proizvođači iz Južne Bačke danas računaju iznos štete koji je grad počinio na njihovim njivama.

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI i ovom prilikom poziva predsednika republike da prestane da troši državni novac za nabavku aviona, raketa i tenkova i da ta sredstva preusmeri za uspostavljanje najmodernijeg sistema protivgradne zaštite.

Paori, ali i čitava država, žive od poljoprivredne proizvodnje.

Ostavite se nepotrebnog naoružavanja i čuvajte njive od gradonosnih oblaka.

Zdenko Kolar
član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Saopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: U Vojvodini je sve počelo, u Vojvodini će se i završiti

Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, da mi nismo zapodenuli ratove u svetu i da smo za agresore bili kolateralna šteta“ nije istinita.
Saopštenja | Nedelja, 09. 06. 2024. | Komentara: 0

A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i sabor za ispravnu pijaću vodu, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook