Građani Zrenjanina u strahu zbog najave povećanja proizvodnje u Linglongu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 14. 08. 2024. | Komentara: 0

Građani Zrenjanina u strahu zbog najave povećanja proizvodnje u Linglongu

Zrenjanin, 14. avgust 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zabrinuta je zbog najava da će kineska fabrika guma Linglong povećati proizvodnju radijalnih guma visokih performansi u fabrici u Slobodnoj zoni Zrenjanin za 1,1 milion jedinica godišnje. To će uključivati 800.000 guma za autobuse i kamione, 150.000 za poljoprivredna vozila, 50.000 za inženjerska vozila i 100.000 remontovanih guma.

LSV

Građani Zrenjanina se već godinama pitaju šta će udisati kada Linglong proradi punim kapacitetom, a sada se taj strah i povećava jer kineska fabrika najavljuje još većim obim proizvodnje. Vlast nije učinila ništa da smiri građane, jer i sama masovno krši propise, pre svega, vezane za zaštitu životne sredine u procesu izgradnje fabrike.

Od početka ove investicije, državna, pokrajinska i lokalna vlast kasne sa izdavanjem potrebnih dozvola i procenama uticaja rada Linglonga na životnu sredinu.

Princip rada Linglonga je od početka takav da oni prvo izgrade objekat, a onda traže dozvole od lokalne samouprave, koja im rešenje na kraju izda.
Čitav taj postupak je protivzakonit!

Građanke i građani Zrenjanina već dve decenije nemaju ispravnu pijaću vodu.
Očito je nekome želja da nemaju ni vazduh.

Mi na to ne pristajemo i pozivamo celokupnu javnost naše države da podrže građane Zrenjanina u borbi za vodu i vazduh.

To je naše ustavom garantovano pravo!

Odbornička grupa 
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 
u Skupštini grada Zrenjanina




Edukacija LSV | Subota, 04. 09. 2010. | Komentara: 0

Seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole

U Novom Sadu, 4. septembra 2010. godine održan je jednodnevni seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole a u organizaciji Centra za edukaciju LSV. Četrdeset troje zaposlenih u Sekratarijatu LSV i portparola lokalnih odbora,
Edukacija LSV | Nedelja, 15. 08. 2010. | Komentara: 0

Edukacija predsednika i predsednica GrO/OO LSV

Nakon seminara "Motivacija", za predsednike i predsednice gradskih i opštinskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Centar za edukaciju LSV (Ce LSV) organizovao je još jednu edukaciju. Nakon uvodne reči Maje Sedlarević, potpredsednice Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV (IO GO LSV),
Edukacija LSV | Ponedeljak, 09. 08. 2010. | Komentara: 0

Omladinski kamp 2010.

Drugi Omladinski kamp u organizaciji Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) i Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) održan je od 5. do 9. avgusta 2010. godne na Sportskom aerodromu Aero-kluba "Ivan Sarić" kod Subotice.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook