Gradonačelnik Pančeva preti odbornicima, umesto da podnese ostavku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 07. 06. 2015. | Komentara: 0

Gradonačelnik Pančeva preti odbornicima, umesto da podnese ostavku

PANČEVO, 7. jun - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje neodgovorno ponašanje gradonačelnika Pančeva Pavla Radanova koji, umesto da odmah podnese ostavku zbog katastrofalnog stanja u pančevačkom Vodovodu, vređa građane Pančeva i javno preti odbornicima LSV krivičnim prijavama. 

LSV
Dodatna neistina koju je izneo gradonačelnik Radanov zajedno sa direktorkom Vovododa Milicom Radovanović danas, u nedelju 7. juna, jeste da "nema ni govora o pojavi trihalometana u pančevačkoj vodovojnoj mreži", da bi već u sledećoj rečenici kazali "ispitano je 14 uzoraka i količina se kreće oko 32 mikrograma po jednom litru, a dozvoljeno je 100", što znači da je količina eventualno manja, a ne da nema govora o njegovom postojanju. 

Podsećamo da su merenja dva dana ranije pokazala 3 do 4 puta veću prisutnost otrovnog i kancerogenog trihalometana u pijaćoj vodi, od kada ona nije dozvoljena ni za piće, ni za kuvanje. To su činjenice koje je utvrđivao i javnosti saopštio MUP Republike Srbije.  

Liga socijaldemokrata Vojvodine neće dozvoliti da gradonačelnik Radanov i direktorka Vodovoda Radovanović prikriju ovu sramotu sa elementima krivičnog dela raznim insinuacijama i političkim manipulacijama. Krivi su i treba da podnesu ostavke kao najodgovorniji za višemesečno prikrivanje informacija o stanju pijaće vode u Pančevu, zbog čega dva puta u mesec i po dana Pančevci nisu smeli koristiti pijaću vodu. A kada podnesu ostavke neka slobodno podnose i krivične prijave, mi ćemo se rado sresti sa njima i na skupštinskoj sednici, i na sudu. 

Zato: Smena direktorke Vodovoda i ostavka gradonačelnika – ODMAH!

    Gradski odbor LSV Pančevo




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook