Gradonačelnik Pančeva preti odbornicima, umesto da podnese ostavku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 07. 06. 2015. | Komentara: 0

Gradonačelnik Pančeva preti odbornicima, umesto da podnese ostavku

PANČEVO, 7. jun - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje neodgovorno ponašanje gradonačelnika Pančeva Pavla Radanova koji, umesto da odmah podnese ostavku zbog katastrofalnog stanja u pančevačkom Vodovodu, vređa građane Pančeva i javno preti odbornicima LSV krivičnim prijavama. 

LSV
Dodatna neistina koju je izneo gradonačelnik Radanov zajedno sa direktorkom Vovododa Milicom Radovanović danas, u nedelju 7. juna, jeste da "nema ni govora o pojavi trihalometana u pančevačkoj vodovojnoj mreži", da bi već u sledećoj rečenici kazali "ispitano je 14 uzoraka i količina se kreće oko 32 mikrograma po jednom litru, a dozvoljeno je 100", što znači da je količina eventualno manja, a ne da nema govora o njegovom postojanju. 

Podsećamo da su merenja dva dana ranije pokazala 3 do 4 puta veću prisutnost otrovnog i kancerogenog trihalometana u pijaćoj vodi, od kada ona nije dozvoljena ni za piće, ni za kuvanje. To su činjenice koje je utvrđivao i javnosti saopštio MUP Republike Srbije.  

Liga socijaldemokrata Vojvodine neće dozvoliti da gradonačelnik Radanov i direktorka Vodovoda Radovanović prikriju ovu sramotu sa elementima krivičnog dela raznim insinuacijama i političkim manipulacijama. Krivi su i treba da podnesu ostavke kao najodgovorniji za višemesečno prikrivanje informacija o stanju pijaće vode u Pančevu, zbog čega dva puta u mesec i po dana Pančevci nisu smeli koristiti pijaću vodu. A kada podnesu ostavke neka slobodno podnose i krivične prijave, mi ćemo se rado sresti sa njima i na skupštinskoj sednici, i na sudu. 

Zato: Smena direktorke Vodovoda i ostavka gradonačelnika – ODMAH!

    Gradski odbor LSV Pančevo




Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.
Izjave | Utorak, 26. 10. 2010. | Komentara: 0

Profesionalizovati administraciju u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije, najavio je danas državni sekretar tog ministarstva Duško Radaković.
Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook