Gradska vlast građanima duguje odgovore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 09. 06. 2015. | Komentara: 0

Gradska vlast građanima duguje odgovore

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin postavio je danas lokalnoj vlasti četiri pitanja na koja, u interesu građana, traži hitne odgovore.

LSV

Kako je na konferenciji za novinare ukazao član Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin Aleksandar Rudić, Liga će nastaviti da postavlja pitanja aktuelnoj vlasti i da demaskira njihove providne mahinacije koje služe isključivo da bi obmanuli građane, napunili džepove i što duže opstali na vlasti radeći isključivo samo ta dva posla.
Kao prvo, zatražen je odgovor na pitanje zašto rekonstrukcija Trga nije završena 18. marta, kada je bio rok, konstatujući da će za mesec dana taj rok biti probijen dvostruko. 
–  Svi znamo da novac nije problem, jer je gradska vlast podigla kredit od 800 miliona dinara da bi ga spiskala na sve, samo ne na prioritete ovog grada: srušeni centar, problem pijaće vode i obilaznicu – naveo je Rudić. Nakon što je konstatovao da za tri godine nije doveden nijedan investitor niti otvoreno ijedno radno mesto, Rudić je pitao kako se vlast odjednom hvali sa šest novih investitora?
– Dve ozbiljne firme od tih šest počele su da rade za vreme bivše vlasti, i to Gomex i Fulgar. Ostala četiri nova “investitora“ imaju ukupno 16 zaposlenih, a dve firme su otvorene mesec dana pre potpisivanja ugovora! Po istovetnom receptu kao i jedina firma koja se javila na tender za rešavanje pitanja vode – podseća Rudić. Interesovalo ga je i po kom osnovu i po čijem nalogu građani plaćaju reklamiranje privatnog fakulteta, čuvenog po svojim “doktorima“, ukazujući da je na adrese mesnih zajednica stigao je reklamni materijal “omiljenog” fakulteta napredne Srbije, a čiji pošiljalac je Gradska uprava Zrenjanin.
– Da li su slikanje i izjava ocvalog muzičara adekvatan odgovor na mahinacije, zloupotrebe i nehuman odnos prema životinjama u zrenjaninskom prihvatilištu – pitao je Rudić, poručivši na kraju da vlast koja se tako bahato odnosi prema svojim građanima nikada nije potrajala dugo.

(BILSV, 09. 06. 2015)



Iz medija | Subota, 22. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Uskoro ćemo imati nove izbore, građani sve teže žive

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš izjavio je da je on zadovoljan rezultatima izbora. On je gostujući u emisiji „Politbiro“ istakao i da ne očekuje da će vlasti formirane nakon decembarskih i junskih izbora dočekati pun mandat, kako je najavljeno, jer su građani u sve težoj ekonomskoj situaciji.
Odbori LSV | Subota, 22. 06. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Ne plašim se, ali ni ne očekujem da će oni koji su mi oštetili auto biti uhvaćeni

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Maja Mrnuštik, kojoj su nožem izbušene gume pre dva dana u Novom Sadu, kaže za Danas da ne očekuje da će počinioci biti pronađeni.
Saopštenja | Četvrtak, 20. 06. 2024. | Komentara: 0

Zar u Vojvodini ili Nišu nema porodica kojima je potrebna pomoć?

Vest da je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju opredelilo 10 miliona dinara za tri projekta lokalnih samouprava iz Republike Srpske samo je još jedan u nizu primera izostanka bilo kakve strategije za rešavanje demografskih problema u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook