Grujić i Petković o problemima u medijima i kulturi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 20. 11. 2012. | Komentara: 0

Grujić i Petković o problemima u medijima i kulturi

NOVI SAD – Vojvođanski sekretar za kulturu i informisanje Slaviša Grujić i ministar kulture Srbije Bratislav Petković razgovarali su juče u Novom Sadu o pitanju finansiranja Radio-televizije Vojvodine (RTV), pitanju pretplate i njenog budućeg regulisanja.

LSV

Slaviša Grujić je na konferenciji za novinare nakon sastanka rekao je da je sa Petkovićem razgovarao i o problemu koji RTV ima sa zgradom, s obzirom da njena zgrada, koja je srušena u NATO bombardovanju 1999. godine, nikada nije obnovljena, pa je pokrajinski javni medijski servis i dalje podstanar u bivšoj zgradi "Naftagasa". Grujić i Petković su kazali da su razgovarali i o primeni medijske strategije, privatizaciji medija, kao i o finansiranju štampanih medija na jezicima nacionalnih zajednica. Na sastanku je bilo reči i o problemu završetka radova na zgradi pozorišta u Subotici, gde kostur pozorišne zgrade godinama stoji, a glumci subotičkog Narodnog pozorišta rade u neuslovnim prostorijama.  Bilo je reči i o mogućnostima za zajedničke projekte, kada je u pitanju kulturno nasledje, kao što su Sremski Karlovci, Petrovaradinska tvrdjava, Sirmium, Vršačka kula, tvrdjava u Baču, manastir Bodjani i Franjevački manastir, ali i o rekonstrukciji Sinagoge u Subotici i završetku radova na dvorcu Šlos u Golubincima.
– Sremski Karlovci predstavljaju zasebnu celinu, a ujedno i poseban identitet cele Srbije i na neki način podsećaju na Sentandreju, koja opet zbog blizine Budimpešte godišnje ima preko dva i po miliona turista i predstavlja turističko blago, zahvaljujući svojoj bogatoj kulturno-istorijskoj prošlosti – rekao je Grujić.

(BILSV, 20. 11. 2012.)



Saopštenja | Subota, 05. 03. 2011. | Komentara: 0

Reagovanje: Kragujevačka gimnazija nije najstarija u Srbiji

Tvrdnjom da je kragujevačka gimnazija najstarija gimnazija u Srbiji, B92 je danas počinila grešku koja bi mogla poslati poruku da Vojvodina nije u Srbiji.
Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.
Iz medija | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Rekonstrukcija vlade, pa razgovor o Vojvodini

NOVI SAD /BEOGRAD - Ne odustajemo od obeštećenja Vojvodini zbog prodaje NIS (Naftagasa) po nerealno niskoj ceni. Takođe, insistiramo da se Pokrajini vrati sva imovina koja joj je oduzeta posle Miloševićevog puča 1988. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook