Grujić i Petković o problemima u medijima i kulturi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 20. 11. 2012. | Komentara: 0

Grujić i Petković o problemima u medijima i kulturi

NOVI SAD – Vojvođanski sekretar za kulturu i informisanje Slaviša Grujić i ministar kulture Srbije Bratislav Petković razgovarali su juče u Novom Sadu o pitanju finansiranja Radio-televizije Vojvodine (RTV), pitanju pretplate i njenog budućeg regulisanja.

LSV

Slaviša Grujić je na konferenciji za novinare nakon sastanka rekao je da je sa Petkovićem razgovarao i o problemu koji RTV ima sa zgradom, s obzirom da njena zgrada, koja je srušena u NATO bombardovanju 1999. godine, nikada nije obnovljena, pa je pokrajinski javni medijski servis i dalje podstanar u bivšoj zgradi "Naftagasa". Grujić i Petković su kazali da su razgovarali i o primeni medijske strategije, privatizaciji medija, kao i o finansiranju štampanih medija na jezicima nacionalnih zajednica. Na sastanku je bilo reči i o problemu završetka radova na zgradi pozorišta u Subotici, gde kostur pozorišne zgrade godinama stoji, a glumci subotičkog Narodnog pozorišta rade u neuslovnim prostorijama.  Bilo je reči i o mogućnostima za zajedničke projekte, kada je u pitanju kulturno nasledje, kao što su Sremski Karlovci, Petrovaradinska tvrdjava, Sirmium, Vršačka kula, tvrdjava u Baču, manastir Bodjani i Franjevački manastir, ali i o rekonstrukciji Sinagoge u Subotici i završetku radova na dvorcu Šlos u Golubincima.
– Sremski Karlovci predstavljaju zasebnu celinu, a ujedno i poseban identitet cele Srbije i na neki način podsećaju na Sentandreju, koja opet zbog blizine Budimpešte godišnje ima preko dva i po miliona turista i predstavlja turističko blago, zahvaljujući svojoj bogatoj kulturno-istorijskoj prošlosti – rekao je Grujić.

(BILSV, 20. 11. 2012.)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.
Izjave | Utorak, 26. 10. 2010. | Komentara: 0

Profesionalizovati administraciju u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije, najavio je danas državni sekretar tog ministarstva Duško Radaković.
Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook