Hitno i najstrožije sankcionisati poziv na linč Nedima Sejdinovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 11. 07. 2013. | Komentara: 0

Hitno i najstrožije sankcionisati poziv na linč Nedima Sejdinovića

NOVI SAD, 11. jul - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva hitnu reakciju svih nadležnih institucija kako bi se najoštrije sankcionisao poziv na linč novosadskog novinara Nedima Sejdinovića objavljen na portalu www.koreni.rs, a koji je preneo i portal www.intermagazin.rs.

LSV
 
Poziv na linč i polemisanje o nečijoj nacionalnoj pripadnosti su posledica činjenice da se ovo društvo nikada nije jasno odredilo prema ratnohuškačkom novinarstvu devedesetih.

Mržnja koja isijava iz svakog slova objavljenog na račun Sejdinovića nije vidljiva samo u tom, nego i u drugim tekstovima kojima autori polemišu na račun Vojvodine i njene autonomije, pa je jasno da njima u stvari smeta

Vojvodina i sve njene različitosti, kao i evropski put Srbije.

Najmanje što može da učini država u kojoj su novinari ubijani, a ubice više od decenije nisu pronađene jeste da hitno i najoštrije sankcioniše ovakve izlive mržnje i nacionalne netrpeljivosti.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Događaji | Ponedeljak, 11. 07. 2011. | Komentara: 0

U nekadašnjem stanu kriminalaca mladi bez roditelja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović predao je danas ključeve stana od kuće na Tatarskom brdu, novim ukućanima, devojkama i mladiću, koji će u narednih godinu dana živeti u stanu u okviru programa Centra za socijalni rad - osamostaljivanje dece bez roditeljskog starateljstva.
Izjave | Nedelja, 10. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Još radimo na spornim pitanjima

BEOGRAD - Nacrt zakona o javnoj svojini još uvek je u izradi, budući da postoji još nekoliko spornih pitanja, a premijer Srbije Mirko Cvetković će o tom aktu biti obavešten zvanično kada sve bude završeno, istakao je za Radio Beograd 1 Bojan Kostreš, šef Radne grupe Vlade Srbije za izradu zakona o javnoj svojini.
Izjave | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevićeva u Briselu o otvaranju predstavništva AP Vojvodine

NOVI SAD/BRISEL - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević, u sklopu svoje posete Briselu, posetila je i Misiju Srbije pri EU, gde je razgovarala sa drugim sekretarom Misije Draganom Stojovićem o mogućnostima Vojvodine u regionalnoj saradnji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook