Sedlarevićeva u Briselu o otvaranju predstavništva AP Vojvodine

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevićeva u Briselu o otvaranju predstavništva AP Vojvodine

NOVI SAD/BRISEL - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević, u sklopu svoje posete Briselu, posetila je i  Misiju Srbije pri EU, gde je razgovarala sa drugim sekretarom Misije Draganom Stojovićem o mogućnostima Vojvodine u regionalnoj saradnji.

Maja Sedlarevic

Sedlarevićeva i Stojović, koji je u Misiji Srbije pri EU zadužen za regionalne inicijative i saradnju, razgovarali su o skorom otvaranju kancelarije AP Vojvodine u Briselu i svim prednostima koje predstavništvo jedne regije u Brislelu sa sobom nosi.

- Neizmerno mi je zadovoljstvo ako predstavništvo AP Vojvodine u Briselu zaista bude otvoreno u oktobru, kako je nedavno najavljeno, s obzirom na dug vremenski period koji smo čekali, uprkos činjenici da su pribavljene sve neophodne saglasnosti i dozvole - istakla je Sedlarevićeva. Ona je ocenila i da će AP Vojvodina otvaranjem predstavništva u Briselu, koje već odavno ima veliki broj gradova, regija i institucija, imati velike koristi, posebno u narednom periodu kada Srbija i zvanično postane kandidat za pridruživanje, s obzirom na mogućnosti koje predpristupni fondovi nude državama kandidatima za ulazak u EU.

- Zbog toga je od velike važnosti da ovaj put bude zaista onako kako je planirano i da što pre obezbedimo stalnu prisutnost stručnih ljudi i kontinuirano i pravovremeno praćenje konkursa putem kojih ćemo moći realizovati projekte koji bi dobrineli bržem razvoju i lakšem prilagođavanju svemu onome što će se od nas, kao kandidata za članstvo, očekivati - naglasila je Sedlarevićeva.

(BILSV, 06.07.2011.)
Odbori LSV | Nedelja, 07. 08. 2022. | Komentara: 0

LSV: Zašto avioni nisu gasili požar na Vršačkom bregu?

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od vlasti da u najkraćem mogućem roku obaveste javnost o uzrocima požara koji je juče popodne zahtvatio Vršački breg.
Izjave | Subota, 06. 08. 2022. | Komentara: 0

Proruska struja u Srbiji želi da Crna Gora nestane

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je potpisivanje Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve udaljavanje od procesa evropskih integracija po standardima srpske agenture.
Saopštenja | Petak, 05. 08. 2022. | Komentara: 0

Marton (LSV): Srbija i Hrvatska da zaborave ratove i grade bolju budućnost za svoje građane

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od najviših državnih vlasti Srbije i Hrvatske da prestanu sa suparničkom i ratničkom retorikom i okrenu se rešavanju problema svojih građana.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook