Hitno pronaći i procesuirati odgovorne za nacionalističke incidente u Pančevu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 23. 07. 2024. | Komentara: 0

Hitno pronaći i procesuirati odgovorne za nacionalističke incidente u Pančevu

Pančevo, 23. jul 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI izražava duboku zabrinutost i osudu povodom pojave uvredljivih i nacističkih grafita na više lokacija u Pančevu, uključujući i dečije igralište kod Tehničke škole „23. maj”. Ovaj incident predstavlja ozbiljan napad na vrednosti multikulturalizma i tolerancije koje naša zajednica neguje.

LSV

Očekujemo brze rezultate u postupku koji povodom ovog slučaja vodi Više javno  tužilaštvo u Pančevu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI apeluje na sve građane da se aktivno suprotstave širenju mržnje i diskriminacije, te da prijavljuju slične incidente nadležnim organima. Tolerancija, poštovanje različitosti i zajednički život u miru i slozi su vrednosti za koje se svi moramo boriti.

Pozivamo nadležne institucije da preduzmu sve neophodne korake kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti i kako bi se obezbedila bezbednost i dostojanstvo svih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku ili seksualnu pripadnost.

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI će nastaviti da se zalaže za društvo koje počiva na principima jednakosti, pravde i ljudskih prava. Stojimo zajedno protiv svakog oblika mržnje i diskriminacije.


Danail Vučkovski
predsednik Gradskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Pančevo
i odbornik u Skupštini grada Pančeva



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.
Izjave | Utorak, 26. 10. 2010. | Komentara: 0

Profesionalizovati administraciju u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije, najavio je danas državni sekretar tog ministarstva Duško Radaković.
Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook