Hitno završiti restituciju i naplatiti porez od crkve

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 29. 10. 2018. | Komentara: 0

Hitno završiti restituciju i naplatiti porez od crkve

Novi Sad, 29. oktobar 2018 - Povodom otvorenog pisma koje je predsednik Mreže za restituciju Bogdan Veljković uputio generalnom sekretaru Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojanu Kostrešu, LSV smatra da je proces restitucije u Republici Srbiji veoma spor i da se mora ubrzati.

 LSV

Ponovo naglašavamo da u procesu restitucije ne sme biti povlašćenih, te da svi akteri u ovom procesu moraju biti jednaki.

LSV zahteva od države i njenih nadležnih organa da učine sve da se restitucija uspešno završi, te da se od Crkve, pod hitno, naplati porez.

Zakon mora jednako važiti za sve!

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica proboja Sremskog fronta

NOVI SAD/ADAŠEVCI - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević i pokrajinska poslanica Marija Radojčić prisustvovale su danas obeležavanju 66. godišnjice proboja Sremskog fronta i položile venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.
Izjave | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Liga ima podršku za zakone o imovini i prihodima

BEOGRAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, istakla je za list Danas da LSV za usvajanje Zakona o vraćanju imovine Vojvodini i lokalnim samoupravama i zakona o finansiranu pokrajine i lokalnih samouprava dobila podršku premijera Mirka Cvetkovića, ali i najveće partije vladajuće koalicije - Demokratske stranke.
Iz medija | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Tražimo vraćanje otetog od Vojvodine

BEOGRAD - Izuzetno je važno da Vojvodini imovina bude vraćena što pre, jer njeni građani trpe štetu zato što to još nije urađeno. Ovo u intervjuu za Kurir kaže poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, objašnjavajući zahtev lidera ligaša Nenada Čanka koji je inicirao na sastanku s premijerom Mirkom Cvetkovićem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook