I Pančevci za punu platu trudnicama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

I Pančevci za punu platu trudnicama

PANČEVO - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula je akciju na nivou pokrajine, zahtevajući od lokalnih samouprava da dotiraju umanjenje zarada trudnicama dok su na bolovanju, a organizovala je i potpisivanje peticije građana, koja bi trebalo da bude prosleđena lokalnoj vlasti, rekao je potpredsednik Gradskog odbora LSV Pančevo Jovan Petrovački.

Kako je naveo na današnjoj konferenciji za novinare, po zakonu trudnice za vreme bolovanja dobijaju 65 odsto od plate, a iako je lokalnim samoupravama u Srbiji omogućeno da dotiraju trudnicama ostatak do pune plate, to za sada rade jedno Beograd i Jagodina.

"LSV od juče sprovodi akciju u Vojvodini, kojom tražimo 100 odsto plate za trudnice. Ova akcija je uperena prema svim lokalnim samoupravama, odnosno da ostalih 35 odsto koji nedostaju za punu platu, budu zapravo dotairani iz lokalnih budžeta " izjavio je Petrovački. On navodi i da je Liga pokrenula akciju potpisivanja peticije podrške ovoj akciji u celoj Vojvodini, pa i u Pančevu.

"Ova akcija je naišla na dobar odziv. U Novom Sadu u jednom danu je sakupljeno više od 1000 potpisa. U Pančevu imamo takođe vrlo dobar odziv. Akcija se nastavlja i narednih dana, kako bi sakupili dovoljan broj potpisa, ali i zbog dalje edukacije građana " kazao je Petrovački. Inače, prema podacima Lige, u Novom Sadu godišnje od 150 do 200 trudnica ode na bolovanje, pa je za doplatu razlike od 35 odsto za njihove plate potrebno oko dva miliona dinara mesečno.

(BILSV, 30.03.2011.)




Izjave | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Beogradskim strankama važnije centrale od interesa Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući podatke po kojima bi i na predstojećim pokrajinskim izborima veliki broj ljudi glasao pre svega za velike političke partije sa sedištem u Beogradu, Aleksandra Jerkov, portparolka i republička poslanica Lige socijademokrata Vojvodine, za Nacionalni građanski ističe da je problem u tome što se izbori održavaju istovremeno, iako teme nisu iste na lokalu i na nivou države.
Izjave | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Karađorđevići ne treba da žive u Dvorskom kompleksu

BEOGRAD - Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine oštro se protive odredbi predloga zakona o dvorskom kompleksu, po kojoj će porodica prestolonaslednika Karađorđevića i dalje živeti na dvoru! Kako je danas za Kurir istakla portparolka i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, Srbija nije monarhija pa je besmisleno da Karađorđevići bez ikakvih obaveza žive u Belom dvoru.
Edukacija LSV | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Obuka za kandidate i kandidatkinje na lokalnim izborima

U aprilu i maju ove godine u organizaciji Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (CE LSV) održan je prvi krug edukacije kandidata i kandidatkinja za kandidate i kandidatkinje (KzK) na lokalnim izborima u većini gradskih i opštinskih odbora LSV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook