I porodično nasilje je ugrožavanje lične bezbednosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 11. 05. 2015. | Komentara: 0

I porodično nasilje je ugrožavanje lične bezbednosti

NOVI SAD - Rezolucija 1325 jedna je od najvažnijih u oblasti mira i bezbednosne politike i pravno obavezujuća za sve zemlje članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

LSV

U njoj se naglašavaju posledice krvavih ratova na žene i devojke i važnoj ulozi žena u izgradnji mira i posleratnom oporavku zemlje. Petnaest godina od usvajanje te Rezolucije u Skupštini AP Vojvodine organizovana je konferencija o ženskom licu mira i bezbednosti, ali i iskustvima i dometima srpskih institucija u sprovođenju nacionalnog akcionog plana te Rezolucije.
 
Kada je reč o bezbednosti i učešću žena, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Maja Sedlarević, radije govori prvo o ličnoj, odnosno, individualnoj bezbednosti, za koju smatra da je skrajnuta i zanemarena ali da je prevashodno najvažnija. Ona je u izveštajima MUP-a pronašla i razlog za svoju tvrdnju, navodi RTV.
 
- Kad se priča o toj pojedinačnoj, ličnoj bezbednosti u izveštajima su, recimo, evidentirani samo slučajevi ubistava i slučajevi silovanja. Porodično nasilje i partnersko nasilje još uvek nije prepoznato kao vid ugrožavanja lične bezbednosti a to je najčešći oblik ugrožavanja lične bezbednosti i to je nešto na čemu mi, žene, koje se bezbednošću bavimo insistiramo i na čemu radimo - naglašava Sedlarevićeva..
 
(BILSV, 11.05.2015)



Odbori LSV | Petak, 17. 05. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani ujedinjeni protiv režima

LSV – VOJVOĐANI su važan deo najšire opozicione koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“
Saopštenja | Četvrtak, 16. 05. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržava štrajk prosvetnih radnika

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI ponovo zahteva od Vlade Srbije da se pod hitno pristupi izmenama zakonskog okvira, kako bi se garantovala potpuna bezbednost prosvetnih radnika.
Saopštenja | Sreda, 15. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Naprednjački režim od Vojvodine napravio servis za kupovinu glasova

Vest da je Pokrajinska vlada obezbedila pomoć u prehrambenim proizvodima za socijalno ugroženo stanovništvo u 37 opština na teritoriji Vojvodine samo je još jedna slika njihove nakaradne vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook