I porodično nasilje je ugrožavanje lične bezbednosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 11. 05. 2015. | Komentara: 0

I porodično nasilje je ugrožavanje lične bezbednosti

NOVI SAD - Rezolucija 1325 jedna je od najvažnijih u oblasti mira i bezbednosne politike i pravno obavezujuća za sve zemlje članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

LSV

U njoj se naglašavaju posledice krvavih ratova na žene i devojke i važnoj ulozi žena u izgradnji mira i posleratnom oporavku zemlje. Petnaest godina od usvajanje te Rezolucije u Skupštini AP Vojvodine organizovana je konferencija o ženskom licu mira i bezbednosti, ali i iskustvima i dometima srpskih institucija u sprovođenju nacionalnog akcionog plana te Rezolucije.
 
Kada je reč o bezbednosti i učešću žena, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Maja Sedlarević, radije govori prvo o ličnoj, odnosno, individualnoj bezbednosti, za koju smatra da je skrajnuta i zanemarena ali da je prevashodno najvažnija. Ona je u izveštajima MUP-a pronašla i razlog za svoju tvrdnju, navodi RTV.
 
- Kad se priča o toj pojedinačnoj, ličnoj bezbednosti u izveštajima su, recimo, evidentirani samo slučajevi ubistava i slučajevi silovanja. Porodično nasilje i partnersko nasilje još uvek nije prepoznato kao vid ugrožavanja lične bezbednosti a to je najčešći oblik ugrožavanja lične bezbednosti i to je nešto na čemu mi, žene, koje se bezbednošću bavimo insistiramo i na čemu radimo - naglašava Sedlarevićeva..
 
(BILSV, 11.05.2015)



Iz medija | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina traži svoje

Intervju Nenada Čanka, predsednika LSV u nedeljniku NIN

BEOGRAD - On nije separatista. Da jeste znao bi šta treba da radi. Nije promenio ideologiju, i nije postao četnik. Bradu ne brije jer su mu zabranili - lekari, sve dok rane od ovčijih boginja u potpunosti ne zarastu. Da se on pita, ruski ambasador bi bio proteran, a Vojvodina bi imala autonomiju.
Iz medija | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Bogaroški podneo ostavku na mesto poslanika

NOVI SAD - kako piše današnji Blic, direktor JGSP Novi Sad Branislav Bogaroški jedini je funkcioner koji je na vreme zatražio mišljenje Agencije za borbu protiv korupcije o obavljanju duplih funkcija i jedini koji je dobio njenu saglasnost.
Izjave | Sreda, 21. 09. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Da Srbija ima jaču kičmu, uskratila bi gostoprimstvo Konuzinu

NOVI SAD - Da Srbija ima jaču diplomatsku kičmu, ruskom ambasadoru bi moralo biti uskraćeno gostoprimstvo, jer je to taj rang diplomatskog skandala - izjavio je u intervjuu za NIN predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, čiji jedan deo prenosi Blic.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook