Ideja Nikolićeve platforme je da se zaustavi put ka EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 21. 05. 2015. | Komentara: 0

Ideja Nikolićeve platforme je da se zaustavi put ka EU

BEOGRAD – Ideja platforme predsednika Republike Srbije o Kosovu i Metohiji jeste da bude opstrukcija na putu Srbije ka EU, izjavio je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, navodeći da bi Tomislav Nikolić trebalo da objasni koji je razlog takve platforme baš u ovom momentu. 

LSV

– Imam utisak da je njegova ideja da ta platforma bude opstrukcija, da se zaustavi evropski put Srbije i da se spreči sprovođenje Briselskog sporauzma. To bi Srbiju vratilo 30 godina unazad, to je jako loše i pogubno – rekao je Kostreš Tanjugu.  
Kako je naveo, pre svega bi predsednik Republike Srbije trebalo da nam kaže zašto to radi i koji su razlozi da se takva platforma iznosi baš u ovom momentu. 
– Platformama se ne brani Kosovo, platformama se ne menjaju činjenice na terenu, platformama se ne menja ono što postoji i mislim da su postupci vlade, razgovori i pokušaj rešavanja krize kroz komunikaciju s Prištinom, mnogo delotvorniji i mnogo kvalitetniji put – kaže Kostreš.

(BILSV, 21. 05. 2015)



Saopštenja | Četvrtak, 20. 06. 2024. | Komentara: 0

Zar u Vojvodini ili Nišu nema porodica kojima je potrebna pomoć?

Vest da je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju opredelilo 10 miliona dinara za tri projekta lokalnih samouprava iz Republike Srpske samo je još jedan u nizu primera izostanka bilo kakve strategije za rešavanje demografskih problema u Srbiji.
Saopštenja | Sreda, 19. 06. 2024. | Komentara: 0

Orden dodeljen vladiki Kačavendi je šamar za sve građane Srbije i BiH

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija da, u skladu sa unutrašnjim propisima crkve, poništi odluku o dodeli ordena penzionisanom vladiki Kačavendi. 
Odbori LSV | Nedelja, 16. 06. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada bez izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu, dokaz da proces izgradnje ove velike fabrike automobilskih guma obiluje brojnim aktivnostima koje su duboko izvan zakonskog okvira.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook