Ideja Nikolićeve platforme je da se zaustavi put ka EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 21. 05. 2015. | Komentara: 0

Ideja Nikolićeve platforme je da se zaustavi put ka EU

BEOGRAD – Ideja platforme predsednika Republike Srbije o Kosovu i Metohiji jeste da bude opstrukcija na putu Srbije ka EU, izjavio je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, navodeći da bi Tomislav Nikolić trebalo da objasni koji je razlog takve platforme baš u ovom momentu. 

LSV

– Imam utisak da je njegova ideja da ta platforma bude opstrukcija, da se zaustavi evropski put Srbije i da se spreči sprovođenje Briselskog sporauzma. To bi Srbiju vratilo 30 godina unazad, to je jako loše i pogubno – rekao je Kostreš Tanjugu.  
Kako je naveo, pre svega bi predsednik Republike Srbije trebalo da nam kaže zašto to radi i koji su razlozi da se takva platforma iznosi baš u ovom momentu. 
– Platformama se ne brani Kosovo, platformama se ne menjaju činjenice na terenu, platformama se ne menja ono što postoji i mislim da su postupci vlade, razgovori i pokušaj rešavanja krize kroz komunikaciju s Prištinom, mnogo delotvorniji i mnogo kvalitetniji put – kaže Kostreš.

(BILSV, 21. 05. 2015)



Izjave | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije usvojila je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Zakon o ministarstvima, kojim je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu obavezano na formiranje i obezbeđivanje uslova za rad i položaj Komisije za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatije kao Komisija za lustraciju.
Izjave | Nedelja, 27. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak i Cvetković se dogovorili oko izrade zakona o imovini Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se danas sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem u Beogradu kako bi razgovarali o usvajanju zakona o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava, kao i finansiranju Pokrajine. Nakon razgovora, Čanak je novinarima rekao da je, nakon što je završena rekonstrukcija Vlade, vreme da i pitanja imovine pokrajine dođu na dnevni red i naglasio da su za Vojvodinu značajna tri zakona: Zakon o imovini Vojvodine, Zakon o imovini lokalne samouprave i Zakon o finansiranju Vojvodine.
Edukacija LSV | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

Seminarom "Žene mogu sve", koji je poslednjeg vikenda juna održan u Subotici, nastavljeno je sa edukacijom kandidata i kandidatkinja za lokalne izbore. Seminar je organizovao Centar za edukaciju LSV, uz pomoć Nacionalnog demokratskog instituta (NDI). Trening su izvele Ana Kandić i Nataša Lalić, zajedno sa Mirjanom Barbulović i Milošem Milovanovićem (NDI).



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook