Imovina po automatizmu prelazi na novog vlasnika

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 29. 07. 2011. | Komentara: 0

Imovina po automatizmu prelazi na novog vlasnika

BEOGRAD - Sada je već sasvim izvesno da će se Zakon o javnoj svojini na jesen naći pred poslanicima, a da država dotle neće znati šta sve ima u vlasništvu, pišu danas Novosti. Bojan Kostreš, šef radne grupe za izradu radne verzije Nacrta zakona o javnoj svojini, poručuje za taj list da stvari ne moraju da budu tako crne kao što na prvi pogled izgledaju.

Bojan Kostreš

"Za prenos javne svojine na lokalne samouprave i Vojvodinu nije neophodno da država zna šta sve poseduje. Jer, zakonom će se načelno reći, recimo: "Šume na teritoriji AP Vojvodine pripadaju pokrajini" ili "opštine koje su do sada bile korisnici građevinskog zemljišta sada postaju njegovi vlasnici". I onda sve šume ili građevinsko zemljište automatski prelaze na nove vlasnike" zaključio je Kostreš. Broj eventualnih spornih otuđenja ne bi trebalo, pišu Novosti, da prelazi jedan odsto ukupne imovine, a izvesno je da će novi titulari, odnosno 189 opština po Srbiji, plus Vojvodina, bolje ući u trag misteriozno nestaloj imovini, nego što to može jedna direkcija.

(BILSV, 29. 07. 2011.)
Saopštenja | Utorak, 17. 05. 2022. | Komentara: 0

LSV: Seoske sredine zapostavljene i marginalizovane

Svakako je dobro što se posete tako visoke gradske delegacije seoskim sredinama ponekad dogode i nadamo se da će u narednom periodu biti češće i redovne. Međutim, ono što nije dobro, a što se iz samog izveštaja moglo jasno zaključiti, suštinski je, uglavnom, pogrešno viđenje seoske problematike iz čega, logično, proizilaze i pogrešni zaključci.
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 05. 2022. | Komentara: 0

Država treba da radi u interesu građana Srbije, a ne ruske naftne kompanije

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava javnost na veoma neozbiljno i štetno ponašanje države Srbije po pitanju cene naftnih derivata.

Izjave | Ponedeljak, 16. 05. 2022. | Komentara: 0

Srbija zaslužuje jaku i organizovanu proevropsku političku opciju

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je premalo istinskih proevropskih stranaka u Srbiji i da je to razlog zbog kog se ova politička opcija ne vidi u javnosti. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook