Imovina po automatizmu prelazi na novog vlasnika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 29. 07. 2011. | Komentara: 0

Imovina po automatizmu prelazi na novog vlasnika

BEOGRAD - Sada je već sasvim izvesno da će se Zakon o javnoj svojini na jesen naći pred poslanicima, a da država dotle neće znati šta sve ima u vlasništvu, pišu danas Novosti. Bojan Kostreš, šef radne grupe za izradu radne verzije Nacrta zakona o javnoj svojini, poručuje za taj list da stvari ne moraju da budu tako crne kao što na prvi pogled izgledaju.

Bojan Kostreš

"Za prenos javne svojine na lokalne samouprave i Vojvodinu nije neophodno da država zna šta sve poseduje. Jer, zakonom će se načelno reći, recimo: "Šume na teritoriji AP Vojvodine pripadaju pokrajini" ili "opštine koje su do sada bile korisnici građevinskog zemljišta sada postaju njegovi vlasnici". I onda sve šume ili građevinsko zemljište automatski prelaze na nove vlasnike" zaključio je Kostreš. Broj eventualnih spornih otuđenja ne bi trebalo, pišu Novosti, da prelazi jedan odsto ukupne imovine, a izvesno je da će novi titulari, odnosno 189 opština po Srbiji, plus Vojvodina, bolje ući u trag misteriozno nestaloj imovini, nego što to može jedna direkcija.

(BILSV, 29. 07. 2011.)




Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Politički aktivizam i solidarnost žena

ZRENJANIN - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je, povodom Dana žena tibinu o emancipaciji žena, rodnoj ravnopravnosti i ostalim pitanjima koja se bave boljim položajem i zauzimanjem što boljih pozicija u našem savremenom okruženju.
Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene su siromašne i ekonomski zavisne

ZRENJANIN - Osmi mart je dan sećanja na žene koje su imale hrabrosti i snage da se izbore sa problemima većim od svakodnevnih - žene su tražile kraće radno vreme, veće plate, bolje uslove za rad, poštovanje osnovnih ljudskih prava, jer se pod tim podrazumevaju i prava žena, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Zrenjninu. predsednica GrO Foruma žena LSV Zrenjnain Ildiko Bođo podsetila je da je sve krenulo pre sto godina.
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Rekonstrukcija će pomoći da se dogovori sprovode

BEOGRAD - Lider lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas da će podržati rekonstrukciju vlade jer će to doprineti da počne sporovođenje dogovora postignutog u vladajućoj koaliciji. Čanak je rekao novinarima u Skupšitni Srbije da LSV neće učestvovati u novoj vladi kao što nije ni do sada. Lider LSV je dodao da će posle rekonstrukcije ponovo postaviti pitanje imovine Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook