Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za republičkog poslanika Ujedinjene demokratske Srbije Robert Kolar izjavio je se nada da nadležni državni organi neće lako preći preko izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, u kojoj kaže da su ubice Zorana Đinđića heroji. On je u izjavi za televiziju Nova S istakao da očekuje i da državni organi reaguju povodom takve opasne izjave.

LSV

- Izjave ovog osuđenog ratnog zločinca me ne čude, tim pre jer sam svedočio njegovim izjavama i, na žalost, postupcima, još devedesetih godina. Ono što je poseban problem je evidentan porast rehabilitacije ratnih zločinaca u našem društvu i njihova medijska prisutnost. Ako se borimo za društvo u kom postoji sloboda govora, onda se moramo boriti i za društvo u kom postoji odgovornost za izgovoreno, u kom postoje zakoni koji  se jednako primenjuju na sve, u kom postoji odgovornost medija i nadležnih institucija, te se iskreno nadam da ovog puta, preko ovako opasne izjave, nadležne neće tek tako preći – kazao je Kolar.

(SzILSV, 27.05.2020)




Odbori LSV | Ponedeljak, 03. 06. 2013. | Komentara: 0

Do radnog mesta preko pet konkursa

KIKINDA - Opština Kikinda raspisala je konkurse za novozapošljavanje i samozapošljavanje koji su otvoreni do 20. juna, piše današnji Dnevnik. Od 15 miliona dinara za zapošljavanje, planirano budžetom opštine Kikinda, pet miliona dinara udruženo je sa 4,9 miliona republičkih sredstava i ovaj novac utrošiće se na novozapošljavanje i samozapošljavanje. 
Iz medija | Nedelja, 02. 06. 2013. | Komentara: 0

Bez dobrog školskog sporta nema vrhunskih sportista

Od kada je pre godinu dana stupila na dužnost pokrajinske sekretarke za sport i omladinu, Marinika Čobanu je zacrtala da će prioritet njenog resora biti školski sport, piše današnji Dnevnik. Jer, vrhunskim sportom, po njenoj oceni, treba da se bavi država, a posao njenog sekretarijata je, kaže, da obezbedi uslove deci da vežbaju, sve uz opasku da bez dobrog školskog sporta nema ni prave baze za takmičarski i vrhunski sport.
Događaji | Subota, 01. 06. 2013. | Komentara: 0

Od jeseni reproduktivno zdravlje u vojvođanskim školama

NOVI SAD - Svaki osmi učenik prvog razreda srednje škole u Vojvodini je seksualno aktivan, među njima je tri puta više mladića nego devojaka, a u seks stupaju četiri puta više učenici sa lošijim školskim uspehom, pokazalo je istraživanje koje je sprovedeno u deset srednjih škola u Vojvodini, a u okviru oglednog projekta „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook