Do radnog mesta preko pet konkursa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 03. 06. 2013. | Komentara: 0

Do radnog mesta preko pet konkursa

KIKINDA - Opština Kikinda raspisala je konkurse za novozapošljavanje i samozapošljavanje koji su otvoreni do 20. juna, piše današnji Dnevnik. Od 15 miliona dinara za zapošljavanje, planirano budžetom opštine Kikinda, pet miliona dinara udruženo je sa 4,9 miliona republičkih sredstava i ovaj novac utrošiće se na novozapošljavanje i samozapošljavanje.

Djurdjina

Za samozapošljavanje je određeno 160 hiljada dinara, a za novozapošljavanje 130 hiljada na rok od godinu dana.

Plata za pripravnike do 25.500 dinara

Konkursi za zapošljavanje pripravnika, osoba na stručnoj praksi i javne radove biće objavljeni danas i trajaće do 30. juna. Za ove konkurse planirano je 18, 2 miliona dinara - 10 miliona iz budžeta lokalne samouprave i 8,2 miliona dinara iz Pokrajine. Za stručnu praksu ukupno će biti utrošeno 5,8 miliona - za pripravnike 5,4 i za javne radove sedam miliona.

- Za prijem pripravnika mogu konkurisati preduzetnici i privredne firme, a pripravnici mogu biti nezaposleni sa evidencije Nacionalne službe koji prvi put zasnivaju radni odnos u određenom stepenu stručne spreme. Uslov je da poslodavci zasnivaju radni odnos na određeno ili neodrerđeno vreme i to za osobe sa četvrtim stepenom stručne spreme na šest meseci, sa višim ili visokim obrazovanjem devet i sa najmanje četvorogodišnjim visokim obrazovanjem godinu dana - kaže predsednica Saveta za zapošljavanje opštine Kikinda Đurđina Jerinkić.

Za pripravnike će mesečna neto zarada iznositi 21.500 dinara, 23.500 i 25.500 dinara u zavisnosti od stručne spreme. U okviru stručne prakse ne zasniva se radni odnos, a ciljna grupa su osobe koje se prvi put stručno osposobljavaju za zanimanja za koja su se školovali. Konkurs za stručnu praksu prevashodno je namenjen budžetskim korisnicima i traje šest, devet i 12 meseci u odnosu na stručnu spremu. Mesečna neto zarada je 16.000 dinara za srednjoškolce, 18.000 za osobe sa višom školom i 22.000 dinara za fakultetski obrazovane.

Konkurs i za javne radove

Konkurs za javne radove je najobimniji i Đurđina Jerinkić ističe da ga je neophodno dobro proučiti.

- Ciljna grupa konkursa za javne radove su najčešće osobe sa prvim i drugim, eventualno trećim i četvrtim stepenom stručne spreme.

Mesečna neto zarada za osobe sa prvim i drugim stepenom stručne je 21.500 dinara, za treći i četvrti stepen 22.500, peti i šesti 23.500, dok je za sedmi stepen stručne spreme 24.500 dinara. Sve informacije o konkursima mogu se dobiti u filijali Nacionalne službe za zapošljavanje i u zgradi Opštine Kikinda u kancelariji broj 75 ili na broj telefona 410-222.

Dodatni poeni

Kako je rekla Đurđina Jerinkić, na osnovu zaključka lokalnog Saveta za zapošljavanje, dodatni poeni pri odabiru onih koji su konkurisali za novozapošljavanje i samozapošljavanje dobijaće se za zapošljavanje starijih od 40 godina, samohranih roditelja, žrtava porodičnog nasilja i osoba sa invaliditetom.

- Favorizujemo proizvodnju, stare i umetničke zanate, a mogu konkurisati i osobe koje su zainteresovane za trgovinu, ugostiteljstvo i taksiranje. Cilj nam je da posao dobiju osobe koje, na osnovu analize sa terena, spadaju u kategoriju najteže zapošljivih - istakla je Jerinkić.

(BILSV, 03.06.2013)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook