Do radnog mesta preko pet konkursa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 03. 06. 2013. | Komentara: 0

Do radnog mesta preko pet konkursa

KIKINDA - Opština Kikinda raspisala je konkurse za novozapošljavanje i samozapošljavanje koji su otvoreni do 20. juna, piše današnji Dnevnik. Od 15 miliona dinara za zapošljavanje, planirano budžetom opštine Kikinda, pet miliona dinara udruženo je sa 4,9 miliona republičkih sredstava i ovaj novac utrošiće se na novozapošljavanje i samozapošljavanje.

Djurdjina

Za samozapošljavanje je određeno 160 hiljada dinara, a za novozapošljavanje 130 hiljada na rok od godinu dana.

Plata za pripravnike do 25.500 dinara

Konkursi za zapošljavanje pripravnika, osoba na stručnoj praksi i javne radove biće objavljeni danas i trajaće do 30. juna. Za ove konkurse planirano je 18, 2 miliona dinara - 10 miliona iz budžeta lokalne samouprave i 8,2 miliona dinara iz Pokrajine. Za stručnu praksu ukupno će biti utrošeno 5,8 miliona - za pripravnike 5,4 i za javne radove sedam miliona.

- Za prijem pripravnika mogu konkurisati preduzetnici i privredne firme, a pripravnici mogu biti nezaposleni sa evidencije Nacionalne službe koji prvi put zasnivaju radni odnos u određenom stepenu stručne spreme. Uslov je da poslodavci zasnivaju radni odnos na određeno ili neodrerđeno vreme i to za osobe sa četvrtim stepenom stručne spreme na šest meseci, sa višim ili visokim obrazovanjem devet i sa najmanje četvorogodišnjim visokim obrazovanjem godinu dana - kaže predsednica Saveta za zapošljavanje opštine Kikinda Đurđina Jerinkić.

Za pripravnike će mesečna neto zarada iznositi 21.500 dinara, 23.500 i 25.500 dinara u zavisnosti od stručne spreme. U okviru stručne prakse ne zasniva se radni odnos, a ciljna grupa su osobe koje se prvi put stručno osposobljavaju za zanimanja za koja su se školovali. Konkurs za stručnu praksu prevashodno je namenjen budžetskim korisnicima i traje šest, devet i 12 meseci u odnosu na stručnu spremu. Mesečna neto zarada je 16.000 dinara za srednjoškolce, 18.000 za osobe sa višom školom i 22.000 dinara za fakultetski obrazovane.

Konkurs i za javne radove

Konkurs za javne radove je najobimniji i Đurđina Jerinkić ističe da ga je neophodno dobro proučiti.

- Ciljna grupa konkursa za javne radove su najčešće osobe sa prvim i drugim, eventualno trećim i četvrtim stepenom stručne spreme.

Mesečna neto zarada za osobe sa prvim i drugim stepenom stručne je 21.500 dinara, za treći i četvrti stepen 22.500, peti i šesti 23.500, dok je za sedmi stepen stručne spreme 24.500 dinara. Sve informacije o konkursima mogu se dobiti u filijali Nacionalne službe za zapošljavanje i u zgradi Opštine Kikinda u kancelariji broj 75 ili na broj telefona 410-222.

Dodatni poeni

Kako je rekla Đurđina Jerinkić, na osnovu zaključka lokalnog Saveta za zapošljavanje, dodatni poeni pri odabiru onih koji su konkurisali za novozapošljavanje i samozapošljavanje dobijaće se za zapošljavanje starijih od 40 godina, samohranih roditelja, žrtava porodičnog nasilja i osoba sa invaliditetom.

- Favorizujemo proizvodnju, stare i umetničke zanate, a mogu konkurisati i osobe koje su zainteresovane za trgovinu, ugostiteljstvo i taksiranje. Cilj nam je da posao dobiju osobe koje, na osnovu analize sa terena, spadaju u kategoriju najteže zapošljivih - istakla je Jerinkić.

(BILSV, 03.06.2013)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook