Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za republičkog poslanika Ujedinjene demokratske Srbije Robert Kolar izjavio je se nada da nadležni državni organi neće lako preći preko izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, u kojoj kaže da su ubice Zorana Đinđića heroji. On je u izjavi za televiziju Nova S istakao da očekuje i da državni organi reaguju povodom takve opasne izjave.

LSV

- Izjave ovog osuđenog ratnog zločinca me ne čude, tim pre jer sam svedočio njegovim izjavama i, na žalost, postupcima, još devedesetih godina. Ono što je poseban problem je evidentan porast rehabilitacije ratnih zločinaca u našem društvu i njihova medijska prisutnost. Ako se borimo za društvo u kom postoji sloboda govora, onda se moramo boriti i za društvo u kom postoji odgovornost za izgovoreno, u kom postoje zakoni koji  se jednako primenjuju na sve, u kom postoji odgovornost medija i nadležnih institucija, te se iskreno nadam da ovog puta, preko ovako opasne izjave, nadležne neće tek tako preći – kazao je Kolar.

(SzILSV, 27.05.2020)




Događaji | Ponedeljak, 20. 05. 2013. | Komentara: 0

Autonomija Vojvodine je pitanje demokratske zrelosti Srbije

NOVI SAD - U sagledavanju autonomije Vojvodine trebalo bi posebnu pažnju posvetiti elaboraciji njene važnosti i kompleksnosti: autonomija Vojvodine je pitanje svih pitanja demokratske zrelosti Republike Srbije. Bilo da punu autonomiju Vojvodine neko doživljava kao mit, utopiju, separatističku težnju ili cilj političke borbe i građansko uverenje, kako god, ona je uvek tema koja nikog ne ostavlja ravnodušnim – izjavila je danas zamenica predsednika poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine mr Maja Sedlarević.
Događaji | Ponedeljak, 20. 05. 2013. | Komentara: 0

Deklaracija je sada mnogo preciznija i konkretnija

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine podržaće Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine, jer smatra da je Deklaracija, nakon prihvatanja šest amandmana umnogome preciznija i konkretnija, a njena politička poruka dovoljno jasna, te da nema mesta tumačenjima poput onih koja su u proteklih mesec dana služila za dizanje tenzije u Republici Srbiji i Autonomnoj pokrajini Vojvodini, potvrdio je predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini APV Branislav Bogaroški.
Događaji | Ponedeljak, 20. 05. 2013. | Komentara: 0

Izložba o 250 godina Šajkaškog bataljona

NOVI SAD /ТITEL – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić posetio je u okviru manifestacije Noći muzeja Titel, gde je povodom obeležavanja dva i po veka šajkaškog bataljon otvorena izložba "Šajkaški bataljon 250 godina".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook