Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za republičkog poslanika Ujedinjene demokratske Srbije Robert Kolar izjavio je se nada da nadležni državni organi neće lako preći preko izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, u kojoj kaže da su ubice Zorana Đinđića heroji. On je u izjavi za televiziju Nova S istakao da očekuje i da državni organi reaguju povodom takve opasne izjave.

LSV

- Izjave ovog osuđenog ratnog zločinca me ne čude, tim pre jer sam svedočio njegovim izjavama i, na žalost, postupcima, još devedesetih godina. Ono što je poseban problem je evidentan porast rehabilitacije ratnih zločinaca u našem društvu i njihova medijska prisutnost. Ako se borimo za društvo u kom postoji sloboda govora, onda se moramo boriti i za društvo u kom postoji odgovornost za izgovoreno, u kom postoje zakoni koji  se jednako primenjuju na sve, u kom postoji odgovornost medija i nadležnih institucija, te se iskreno nadam da ovog puta, preko ovako opasne izjave, nadležne neće tek tako preći – kazao je Kolar.

(SzILSV, 27.05.2020)




Izjave | Subota, 13. 04. 2013. | Komentara: 0

Političke nesuglasice rešavati u skupštinama

NOVI SAD - Više je nego očigledno da pitanje položaja Vojvodine i njene autonomije izaziva velike političke emocije i da postoje velike nesuglasice oko toga kako Vojvodina treba da izgleda u okviru Republike Srbije.
Saopštenja | Subota, 13. 04. 2013. | Komentara: 0

Pitanje autonomije sa ulice vratiti u Skupštinu Vojvodine

NOVI SAD, 13. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje pretnje upućene predsedniku Vlade Vojvodine Bojanu Pajtiću i zahteva hitnu reakciju policije i svih drugih nadležnih organa.
Iz medija | Petak, 12. 04. 2013. | Komentara: 0

Ko voli Kosovo - patriota, ko voli Vojvodinu - separatista?!

NOVI SAD - Svaki akt koji potvrđuje prava Autonomne Pokrajine Vojvodine zasnovan na Ustavnom zakonu ili koji unapređuje položaj AP Vojvodine je nešto što je prihvatljivo za Ligu socijaldemokrata Vojvodine i što ćemo mi podržati - rekao je u jučerašnjoj emisiji „Sučeljavanje“ RTV-a potpredsednik LSV i šef poslaničke grupe Lige u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook