Političke nesuglasice rešavati u skupštinama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 13. 04. 2013. | Komentara: 0

Političke nesuglasice rešavati u skupštinama

NOVI SAD - Više je nego očigledno da pitanje položaja Vojvodine i njene autonomije izaziva velike političke emocije i da postoje velike nesuglasice oko toga kako Vojvodina treba da izgleda u okviru Republike Srbije.

LSV

Dokle god se takva pitanja rešavaju na ulici ili pokušavaju da se iz institucija prenesu na ulice, imaćemo ekstremne reakcije i na jednoj i na drugoj strani - rekao je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

On je u izjavi novinarima istakao da je najjednostavnije i najkvalitetnije rešenje da se sve vrati u institucije, u Skupštinu AP Vojvodine, i da se tamo demokratski razgovara o svim mogućim aspektima autonomije Vojvodine i o svim idejama, jer svako drugo rešenje može da ima samo negativne posledice.

Kostreš je ocenio da su plakati koji pozivaju na smrt predsednika Vlade AP Vojvodine Bojana Pajtića, a koji su se polepljeni u toku noći u Novom Sadu, samo nastavak nasilja koje se sprovodi i koje se toleriše.

- Ne mogu da ne primetim da su pre nekoliko dana u Gradu Beogradu lepljeni plakati koji su vređali predsednika Republike, danas se vređa predsednik Vlade Vojvodine i poziva se na linč, pre nekoliko dana su moji roditelji dobili pismo sa, praktično, pretnjom da ću biti likvidiran,... Mi imamo jednu vrlo nezdravu atmosferu i ako se državni organi i sve institucije, uključujući političke stranke i medije, ne uključimo u to da pošaljemo jednu jasnu poruku da se političke nesuglasice rešavaju na političkom terenu, a to su skupštine, onda ćemo doći u situaciju da se preko noći dešavaju ovakve i, na žalost, mnogo gore stvari. To je ono što treba da bude poziv da se tome stane na put i da počnemo da se ponašamo kao civilizovano i demokratsko društvo - zaključio je Bojan Kostreš.

(BILSV, 13.04.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook