Političke nesuglasice rešavati u skupštinama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 13. 04. 2013. | Komentara: 0

Političke nesuglasice rešavati u skupštinama

NOVI SAD - Više je nego očigledno da pitanje položaja Vojvodine i njene autonomije izaziva velike političke emocije i da postoje velike nesuglasice oko toga kako Vojvodina treba da izgleda u okviru Republike Srbije.

LSV

Dokle god se takva pitanja rešavaju na ulici ili pokušavaju da se iz institucija prenesu na ulice, imaćemo ekstremne reakcije i na jednoj i na drugoj strani - rekao je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

On je u izjavi novinarima istakao da je najjednostavnije i najkvalitetnije rešenje da se sve vrati u institucije, u Skupštinu AP Vojvodine, i da se tamo demokratski razgovara o svim mogućim aspektima autonomije Vojvodine i o svim idejama, jer svako drugo rešenje može da ima samo negativne posledice.

Kostreš je ocenio da su plakati koji pozivaju na smrt predsednika Vlade AP Vojvodine Bojana Pajtića, a koji su se polepljeni u toku noći u Novom Sadu, samo nastavak nasilja koje se sprovodi i koje se toleriše.

- Ne mogu da ne primetim da su pre nekoliko dana u Gradu Beogradu lepljeni plakati koji su vređali predsednika Republike, danas se vređa predsednik Vlade Vojvodine i poziva se na linč, pre nekoliko dana su moji roditelji dobili pismo sa, praktično, pretnjom da ću biti likvidiran,... Mi imamo jednu vrlo nezdravu atmosferu i ako se državni organi i sve institucije, uključujući političke stranke i medije, ne uključimo u to da pošaljemo jednu jasnu poruku da se političke nesuglasice rešavaju na političkom terenu, a to su skupštine, onda ćemo doći u situaciju da se preko noći dešavaju ovakve i, na žalost, mnogo gore stvari. To je ono što treba da bude poziv da se tome stane na put i da počnemo da se ponašamo kao civilizovano i demokratsko društvo - zaključio je Bojan Kostreš.

(BILSV, 13.04.2013)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook