Investitori ne traže samo praznu poljanu, nego i radnike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 24. 03. 2017. | Komentara: 0

Investitori ne traže samo praznu poljanu, nego i radnike

Novi Sad, 24. mart 2017 - Najveće gužve uveče su u školama stranih jezika. Uče ljudi norveški, nemački i engleski, ali ne zato da bi napredovali ovde, nego da bi otišli. 

LSV

Mora se ozbiljno raditi na tome da se svim mladim ljudima ovde da šansa.
Za to je, sa jedne strane, neophodna decentralizacija, a sa druge je potrebno unaprediti sistem obrazovanja. 

Mora se omogućiti da čovek može da se osposobi za zanat od kojeg će moći da živi, a ne da se školuju armije mladih stručnjaka za nepostojeća i zanimanja koja nikome ne trebaju. 

Nemamo vodoinstalatera i električara, obućara i krojača, a istovremeno imamo hiljade diplomaca marketinga, menadžmenta i svih tih srodnih disciplina. Gde će oni da rade? 

Poznajete li nekog dobrog varioca? Strugara? Investicije koje svi najavljuju ne traže samo praznu poljanu i komunalnu infrastrukturu, nego i kvalifikovane radnike. Siguran sam da dobri radnici neće imati problem da nađu zaposlenje.

https://www.youtube.com/watch?v=OH5I21j2gRs

Kandidat za
predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak



Izjave | Petak, 29. 08. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: LSV oko 10. septembra o vojvođanskoj vladi

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemorkata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da razgovore o budućnost vojvođanske vlade komplikuje i udaljavanje demokrata i Nove demokratske stranke, ali i približavanje Saveza vojvođanskih Mađara i naprednjaka. 
Izjave | Petak, 29. 08. 2014. | Komentara: 0

SVM da objasni da li je napustio koaliciju u Vojvodini

NOVI SAD - Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine biće održan 14. septembra u Žablju, a sednica Predsedništva najverovatnije će biti 10. septembra u Novom Sadu.
Izjave | Petak, 29. 08. 2014. | Komentara: 0

Rešenje za situaciju u pokrajini do kraja septembra

NOVI SAD – Članica predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i zamenica predsednika poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine mr Maja Sedlarević istakla je sinoć da pregovori o rekonstrukciji Pokrajinske vlade između NDS-a, DS-a i Lige nisu u ćorsokaku i da veruje da će oni biti završeni do kraja septembra.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook