SVM da objasni da li je napustio koaliciju u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 29. 08. 2014. | Komentara: 0

SVM da objasni da li je napustio koaliciju u Vojvodini

NOVI SAD - Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine biće održan 14. septembra u Žablju, a sednica Predsedništva najverovatnije će biti 10. septembra u Novom Sadu.

LSV

Na toj sednici će biti poznat stav po pitanju dokumenta usaglašenog na nivou tehničkih timova DS-NDS-LSV, rekao je za Dnevnik zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

On navodi da su predstavnici Lige u stalnim kontaktima sa NDS-om, ali da je na predstavnicima stranke Borisa Tadića da se izjasne da li će se i kada vraćati u pregovore sa DS-om koje su nedavno napustili.

– To je odnos bivših i sadašnjih članova Demokratske stranke i u tome Liga neće da učestvuje. Naravno da je izlazak NDS-a iz cele priče zakomplikovao malo pregovore, ali im ne zameramo jer žele neke stvari da isteraju na čistac i imaju potpuno pravo na to – navodi Kostreš.

On ističe da je Liga otvorena za razgovore i sa Ištvanom Pastorom oko koncentracione vlade, ali da očekuje da lider SVM-a konačno objasni da li je dogovorom sa predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem napustio još aktuelnu vladajuću koaliciju u Vojvodini.

– Veoma je važno da dobijemo informaciju da li je SVM zvanično napustio vladajuću koaliciju u pokrajini i sa SNS-om pravi novu većinu, ili je to manevar koji znači sedenje na više stolica. Prvo moramo to da saznamo od njih. Drugo, ako SNS i SVM prave novu većinu, bilo bi korisno da znamo sa kojim programom žele da izađu i šta je to što je važno za Vojvodinu. Stav LSV-a je vrlo jasan, spremni smo da razgovaramo sa svima u cilju sprovođenja sopstvenog programa ali prvo i pre svega, pokušaćemo da formiramo većinu i novu vladu zajedno sa našim tradicionalnim koalicionim partnerima. Mi tu vidimo i SVM, ali ako ta stranka ne želi da bude deo toga, onda to treba da kaže – kazao je Kostreš.

On navodi da je teško pretpostaviti kom je scenariju u Skupštini Vojvodine bliže, jer se okolnosti menjaju iz dana u dan.

– Mogu da kažem da će LSV principijelno biti uz svoj program i građane koji su Ligi dali poverenje, a onda na osnovu toga ćemo se opredeljivati na koju ćemo stranu. Kako će se ponašati ostali koalicioni partneri ili poslanici unutar poslaničkih grupa, to je u ovom momentu jako teško pretpostaviti – zaključuje Bojan Kostreš.

(BILSV, 29.08.2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook