Investitori ne traže samo praznu poljanu, nego i radnike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 24. 03. 2017. | Komentara: 0

Investitori ne traže samo praznu poljanu, nego i radnike

Novi Sad, 24. mart 2017 - Najveće gužve uveče su u školama stranih jezika. Uče ljudi norveški, nemački i engleski, ali ne zato da bi napredovali ovde, nego da bi otišli. 

LSV

Mora se ozbiljno raditi na tome da se svim mladim ljudima ovde da šansa.
Za to je, sa jedne strane, neophodna decentralizacija, a sa druge je potrebno unaprediti sistem obrazovanja. 

Mora se omogućiti da čovek može da se osposobi za zanat od kojeg će moći da živi, a ne da se školuju armije mladih stručnjaka za nepostojeća i zanimanja koja nikome ne trebaju. 

Nemamo vodoinstalatera i električara, obućara i krojača, a istovremeno imamo hiljade diplomaca marketinga, menadžmenta i svih tih srodnih disciplina. Gde će oni da rade? 

Poznajete li nekog dobrog varioca? Strugara? Investicije koje svi najavljuju ne traže samo praznu poljanu i komunalnu infrastrukturu, nego i kvalifikovane radnike. Siguran sam da dobri radnici neće imati problem da nađu zaposlenje.

https://www.youtube.com/watch?v=OH5I21j2gRs

Kandidat za
predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak



Odbori LSV | Utorak, 24. 12. 2013. | Komentara: 0

Zrenjaninu manje para iz republičkog budžeta

ZRENAJNIN – Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu zahteva od gradskih funkcionera da objasne građanima i građankama zbog čega će više od pola gradova i opština u Srbiji dobiti više sredstava od Zrenjanina iz republičkog budžeta sledeće godine.
Događaji | Utorak, 24. 12. 2013. | Komentara: 0

Pokrajina pomagala medije

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić juče je u Vladi Vojvodine bio domaćin tradicionalnog novogodišnjeg prijema za novinare.
Odbori LSV | Ponedeljak, 23. 12. 2013. | Komentara: 0

Stranačko zapošljavanje u finišu teške godine za Novi Sad

NOVI SAD – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad je u poslednjih nekoliko dana u više navrata obavešten od građana o masovnom stranačkom zapošljavanju u javnokomunalnim preduzećima zbog činjenice da od 1. januara nova zapošljavanja u javnom sektoru neće biti moguća sve do kraja 2015. istakao je danas u Novom Sadu predsednik Izvršnog odbora GrO LSV Novi Sad Robert Kolar.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook