Isporučiti Šešeljeve saradnike sudu u Hagu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 15. 12. 2021. | Komentara: 0

Isporučiti Šešeljeve saradnike sudu u Hagu

Novi Sad, 15. decembar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od državnih organa da što pre postupe u skladu sa preuzetim međunarodnim obavezama i isporuče Mehanizmu za međunarodne krivične sudove u Hagu funkcionere Srpske radikalne stranke Vjericu Radetu i Petra Jojića.

LSV

Funkcioneri Srpske radikalne stranke (SRS) Radeta i Jojić optuženi su za nepoštovanje suda, odnosno da su zastrašivali, pretili i nudili mito svedocima u slučaju protiv predsednika SRS-a i pravosnažno osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

Zahtevi za njihovo izručenje su sve češći, a poslednji je došao od predsednika Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove sudije Karmela Ađijusa.

Želi li Srbija da postane moderna evropska država, mora poštovati svoje međunarodne obaveze.

Još je bitnije da se sveobuhvatno pokrene proces suočavanja za politikom zločina iz devedesetih godina.

Nažalost, ratni zločinci paradiraju medijima, sede u skupštinama, prete i šire svoj otrovni govor mržnje.

Vreme je da država reaguje i pokaže da je istinski posvećena reformi društva i saradnji sa svetom.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica proboja Sremskog fronta

NOVI SAD/ADAŠEVCI - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević i pokrajinska poslanica Marija Radojčić prisustvovale su danas obeležavanju 66. godišnjice proboja Sremskog fronta i položile venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.
Izjave | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Liga ima podršku za zakone o imovini i prihodima

BEOGRAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, istakla je za list Danas da LSV za usvajanje Zakona o vraćanju imovine Vojvodini i lokalnim samoupravama i zakona o finansiranu pokrajine i lokalnih samouprava dobila podršku premijera Mirka Cvetkovića, ali i najveće partije vladajuće koalicije - Demokratske stranke.
Iz medija | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Tražimo vraćanje otetog od Vojvodine

BEOGRAD - Izuzetno je važno da Vojvodini imovina bude vraćena što pre, jer njeni građani trpe štetu zato što to još nije urađeno. Ovo u intervjuu za Kurir kaže poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, objašnjavajući zahtev lidera ligaša Nenada Čanka koji je inicirao na sastanku s premijerom Mirkom Cvetkovićem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook