Delićemo prihod od putarine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Delićemo prihod od putarine

NOVI SAD - Najsporniju tačku nacrta zakona o javnoj svojini, u vezi sa vlasništvom nad velikim privrednim sistemima, predsednik radne grupe Bojan Kostreš brusiće sa predstavnicima vladajućih stranaka do septembra, pišu današnje Večernje novosti.

Bojan Kostreš

Gde ste trenutno zapeli?
- Zapeli smo bukvalno na četiri rečenice, ali kompromis je na pomolu u vezi sa putnom mrežom - rekao je u ponedeljak Kostreš "Novostima". - Regionalni putevi idu pokrajini, autoputevi republici, s tim što bi prihod od putarine trebalo da se deli jer su, tvrdim, Vojvođani izgradili autoput Beograd - hrvatska granica. O telekomunikacijama, pošti i železnici tek ćemo pregovarati.

Zar najviše protivnika vašem zahtevu da se u imovinsku kartu Vojvodine preslika sve po Ustavu iz 1974. nemate upavo u DS? Odatle provejavaju i zahtevi za vašu smenu...
- Mislim da zvaničnog zahteva neće biti, jer mene nije postavila radna grupa već premijer Mirko Cvetković. Njega sam, preko njegovih savetnika, proteklih meseci uredno obaveštavao o svim detaljima i do sada mi nije preneto da je premijer nezadovoljan mojim radom.

(BILSV, 02.08. 2011)




Iz medija | Ponedeljak, 21. 01. 2013. | Komentara: 0

Kostreš: Pokrajinska vlast mora imati plan odbrane Vojvodine

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da je Vojvodina poslednjih meseci na udaru ekstremističkih organizacija i da su incidenti, poput paljenja zastave APV, samo uvod za ukidanje pokrajinske autonomije.
Iz medija | Petak, 18. 01. 2013. | Komentara: 0

Zaustaviti rasparčavanje vojvođanske imovine

NOVI SAD - Vlada AP Vojvodine mora da bude uključena u posao kupovine i uzimanja u zakup poljoprivrednog zemljišta, iako je to državno zemljište - rekao je večeras zamenik predsednika i generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš u emisiji „Jedan na jedan“ na Radio – televiziji Vojvodine.
Iz medija | Subota, 29. 12. 2012. | Komentara: 0

Boriti se svim nenasilnim sredstvima za Vojvodinu

NOVI SAD – Autonomos znači samostalno donošenje normi. Vojvodina to nema. Svaka mesna zajednica, opština ima više autonomnosti od AP Vojvodine – rekao je u emisiji „Politbiro“ Radio-televizije Vojvodine predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook