Drugačija većina u Novom Sadu moguća jedino uz kršenje zakona

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Petak, 03. 08. 2012. | Komentara: 0

Drugačija većina u Novom Sadu moguća jedino uz kršenje zakona

NOVI SAD - Predsednica Skupštine grada Novog Sada i narodna poslanica Aleksandra Jerkov izjavila je za Novi magazin da eventualno formiranje nove vladajuće većine u Novom Sadu znači posao za organe gonjenja, jer se nova većina ne može napraviti bez krivičnih dela.

Jerkov

- Ne postoji način da se vlast u Novom Sadu promeni osim pomoću grubog kršenja izborne volje građana, odnosno kroz kupovinu odbornika, ucene, pretnje i krivična dela. Građani su na izborima jasno rekli šta žele, kakvu vlast žele, a ja se nadam da SPS neće učestvovati u takvim radnjama koje uključuju kriminal. SNS je u drugim gradovima i opštinama, na primer u Zrenjaninu, već pokazao da ne preza ni od takvih poteza - kaže Jerkov.

Da se dva odbornika iz redova LSV-a i SPO-a nisu priklonili SNS-u, kako kaže, SNS nikada u Zrenjaninu ne bi osvojio vlast, kao što drugačije ne može ni u Novom Sadu.

Izjava zamenika gradonačelnika Siniše Sevića da gradska vlada normalno funkcioniše uverava Aleksandru Jerkov da promena neće biti pošto je Sević i predsednik GO SPS-a.

- Ukoliko do promena dođe na jedino mogući način, prekrajanjem izborne volje građana, to bi pokazalo da na republičkom nivou imamo istu onu crveno-crnu koaliciju kojoj su Novi Sad i Vojvodina bili trn u oku - objašnjava ona i dodaje da ovde nije reč o tome da LSV preti policijom.

- Postoje nadležni organi i zna se šta se dešava kada neko kupuje i potkupljuje poslanike i odbornike - kaže Jerkov i ističe da je ne čudi što URS, čiji je lider Mlađan Dinkić prvi najavio promenu vlasti u Novom Sadu, te da ne shvata zašto je to problematično.

Jerkov ističe da joj izgleda neverovatna saradnja Romske demokratske stranke i SNS-a, zbog teških optužbi Aleksandra Vučića o kupovini glasova izrečenih na račun te manjinske stranke.

- Optužbe su takve da bi takvi ljudi, da je istina, morali da budu u zatvoru - kaže Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 03.08.2012)




Iz medija | Ponedeljak, 27. 12. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Prevremeni izbori najbolje rešenje za Crnu Goru

Interes „srpskog sveta“ je izolacionistički koncept Srbije, jer kada se ona hermetički zatvori od civilizovanog svijeta onda po njoj mogu da divljaju koliko hoće i to se preliva na region - kaže za podgoričku Pobjedu Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, i ističe da se boji da će „Otvoreni Balkan“ biti nekakva integracija nedemokratskih režima.
Iz medija | Petak, 19. 11. 2021. | Komentara: 0

Nenad Čanak: Smrt fašizmu, sloboda narodu

Naš pozdrav bio je i ostaje: Smrt fašizmu, sloboda narodu! Kaže ovo za Radiosarajevo.ba lider socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak nakon što je u četvrtak ujutro na zgradi u centru Novog Sada u kojoj je sjedište ove stranke osvanuo transparent na kojem piše „Ratko Mladić je ratni zločinac osuđen za genocid“.
Iz medija | Petak, 12. 11. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Užasava me što ratni zločinci žive u mom Novom Sadu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za sarajevski portal Hayat.ba da, u pogledu suočavanja s prošlošću, ali I boljeg života za sve, napretka neće biti dok umesto onih, koji su na vlasti, ne dođu bolji od njih.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook