Ešton došla da bi vlada sprovodila najavljeni program

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Utorak, 29. 04. 2014. | Komentara: 0

Ešton došla da bi vlada sprovodila najavljeni program

BEOGRAD - Ketrin Ešton je požurila da dođe u Beograd da nas opomene, da se ne bi desilo da Vlada promeni program i počne da sprovodi neki drugi umesto onog o kojem nam je premijer Aleksandar Vučić u parlamentu govorio ceo dan – rekao je u mini intervjuu za ALO Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine i jedini poslanik koji nije glasao na sednici o izboru Vlade u parlamentu.
 
LSV

Zašto jedino vi niste glasali?
- Ponuđeni odgovori su bili potpuno neadekvatni. Mogao sam da biram između za, protiv i uzdržan. Nisam mogao da glasam protiv onog što je premijer govorio, kada se to, osim dela o Vojvodini, potpuno poklapa s programom naše stranke.
 
Mogli ste onda da glasate za Vladu i predstavljeni program?
- Postoji veliko istorijsko opterećenje i balast na ljudima koji to sad treba da sprovedu.
 
Znači, niste poverovali premijeru da je moguće sprovesti program o kojem je govorio oko tri sata?

- Lepo sam rekao da sam skeptičan. Onda su oni to protumačili kao da uopšte nisam glasao. To nije tačno. Jasno i glasno sam, kada me je predsednica parlamenta prozvala, rekao šta mislim.
 
Mogli ste da pritisnete taster i, recimo, budete uzdržani?
- E pa, sad. Da budem uzdržan, to mi nije u prirodi.

(BILSV, 29.04.2014)



Iz medija | Ponedeljak, 27. 12. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Prevremeni izbori najbolje rešenje za Crnu Goru

Interes „srpskog sveta“ je izolacionistički koncept Srbije, jer kada se ona hermetički zatvori od civilizovanog svijeta onda po njoj mogu da divljaju koliko hoće i to se preliva na region - kaže za podgoričku Pobjedu Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, i ističe da se boji da će „Otvoreni Balkan“ biti nekakva integracija nedemokratskih režima.
Iz medija | Petak, 19. 11. 2021. | Komentara: 0

Nenad Čanak: Smrt fašizmu, sloboda narodu

Naš pozdrav bio je i ostaje: Smrt fašizmu, sloboda narodu! Kaže ovo za Radiosarajevo.ba lider socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak nakon što je u četvrtak ujutro na zgradi u centru Novog Sada u kojoj je sjedište ove stranke osvanuo transparent na kojem piše „Ratko Mladić je ratni zločinac osuđen za genocid“.
Iz medija | Petak, 12. 11. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Užasava me što ratni zločinci žive u mom Novom Sadu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za sarajevski portal Hayat.ba da, u pogledu suočavanja s prošlošću, ali I boljeg života za sve, napretka neće biti dok umesto onih, koji su na vlasti, ne dođu bolji od njih.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook