Imovina Vojvodine će biti vraćena uredbom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Četvrtak, 05. 01. 2012. | Komentara: 0

Imovina Vojvodine će biti vraćena uredbom

BEOGRAD – Vlada Srbije će, najverovatnije, sredinom februara usvojiti uredbu kojom će se Vojvodini vratiti u vlasništvo imovina VANU, RTV Vojvodine, Novosadskog sajma, Petrovaradinske tvrđave i veći deo Rudnika uglja Kovin - potvrdio je u sredu za ”Novosti” zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

Bojan Kostres

On navodi da je donošenja uredbe utanačio s predstavnicima vlade uoči novogodišnjih praznika.

Da li vraćanje imovine VANU podrazumeva i iseljenje ogranka SANU iz te zadužbine?

- To je politički najosetljivije imovinsko pitanje. Rešenje je da se i zgrada i legati vrate VANU, pa da se oni sa SANU dogovore o eventualnom zajedničkom stanovanju ili da SANU ostane u toj zgradi, a da se VANU obešteti.

Kako će biti regulisano pitanje zgrade RTV, porušene u bombardovanju?

- Zgrada jeste porušena, a vlasnik ogromnog placa do sada je bila Direkcija za imovinu Srbije. Dogovor je da ona tu imovinu prepusti APV.

Izgleda da neće biti lako rasplesti ni imovinu Rudnika Kovin, DP ”Gas” i Novosadskog sajma.

- Rudnik je već u postupku privatizacije kojom je obuhvaćen njegov manji deo. Tražićemo da Vojvodini pripadne neprivatizovani deo. Država će se odreći u našu korist dela vlasništva nad Sajmom, kao i nad DP ”Gas”.

(Večernje novosti, 05.01.2012.)



Iz medija | Ponedeljak, 27. 12. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Prevremeni izbori najbolje rešenje za Crnu Goru

Interes „srpskog sveta“ je izolacionistički koncept Srbije, jer kada se ona hermetički zatvori od civilizovanog svijeta onda po njoj mogu da divljaju koliko hoće i to se preliva na region - kaže za podgoričku Pobjedu Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, i ističe da se boji da će „Otvoreni Balkan“ biti nekakva integracija nedemokratskih režima.
Iz medija | Petak, 19. 11. 2021. | Komentara: 0

Nenad Čanak: Smrt fašizmu, sloboda narodu

Naš pozdrav bio je i ostaje: Smrt fašizmu, sloboda narodu! Kaže ovo za Radiosarajevo.ba lider socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak nakon što je u četvrtak ujutro na zgradi u centru Novog Sada u kojoj je sjedište ove stranke osvanuo transparent na kojem piše „Ratko Mladić je ratni zločinac osuđen za genocid“.
Iz medija | Petak, 12. 11. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Užasava me što ratni zločinci žive u mom Novom Sadu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za sarajevski portal Hayat.ba da, u pogledu suočavanja s prošlošću, ali I boljeg života za sve, napretka neće biti dok umesto onih, koji su na vlasti, ne dođu bolji od njih.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook