Kostreš: Spremni smo da izađemo iz Pajtićeve vlade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Petak, 13. 06. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: Spremni smo da izađemo iz Pajtićeve vlade

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je u intervjuu Dnevniku da LSV već duže traži rekonstrukciju Pokrajinske vlade i da danas započinje zvanične pregovore s političkim predstavnicima o redefinisanju politike vojvođanske vlasti u naredne dve godine.

LSV

On ističe da najnoviji predlog predsednika SVM-a i vojvođanskog parlamenta Ištvana Pastora o formiranju koncentracione vlade u Vojvodini, u koju bi ušle sve stranke koje participiraju u Skupštini, zavisi pre svega od odnosa DS-a i Srpske napredne stranke, ali da je ta ideja, poznavajući odnos te dve partije, teško ostvarljiva.

Da li su vam DS i SVM i dalje najbliži politički partneri u pokrajini, ili su se ti odnosi u međuvremenu potpuno promenili?
– LSV sarađuje s te dve stranke već više od dve decenije, a od 2000. godine naovamo zajednički snosimo odgovornost za upravljanje vojvođanskom administracijom. Ideološki gledano, te dve stranke nam jesu bliske, ali u periodu koji je ostao iza nas, naročito u poslednje dve godine, naši odnosi s Demokratskom strankom su veoma narušeni i o tome smo mi u javnosti govorili već mnogo puta. To što imamo ideološke bliskosti s DS-om i što smo dugi niz godina bili u zajedničkoj vlasti, ne znači da ne možemo da razgovaramo sa SNS-om i da pokušamo da pronađemo neke zajedničke teme na kojima bismo mogli da sarađujemo.

Da li sebe vidite u eventualnoj vladi sa SNS-om?
– Mislim da je mnogo važnije da razgovaramo o programima, i kada se dogovorimo o programu, onda vidimo sebe sa svima onima koji prihvataju ideje Lige socijaldemokrata Vojvodine. Dokle god se ne dogovorimo o tome, Liga sebe ne vidi u toj priči. O tome smo dosta govorili – da smo spremni da izađemo iz ove vlade ukoliko ne uspemo da postignemo programsko jedinstvo. Dakle, nema koalicije ni sa kim s kim se ne možemo programski dogovoriti, a u ovom trenutku smo spremni da naše ideje predočimo svima i da se probamo dogovoriti sa svima.

Za danas su zakazani razgovori s Novom demokratskom strankom Borisa Tadića po pitanju redefinisanja političkog programa i ciljeva Pokrajinske vlade u naredne dve godine. S kim će nakon toga LSV razgovarati?
– To zavisi od spremnosti drugih partnera. Uputićemo poziv svima. Raspored koji ćemo napraviti više zavisi od tehničkih detalja, a manje od toga s kim bismo voleli najpre da pričamo. U svakom slučaju, vrlo brzo ćemo razgovarati s Demokratskom strankom i sa Srpskom naprednom strankom.

(BILSV, 13. 06. 2014)



Iz medija | Ponedeljak, 27. 12. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Prevremeni izbori najbolje rešenje za Crnu Goru

Interes „srpskog sveta“ je izolacionistički koncept Srbije, jer kada se ona hermetički zatvori od civilizovanog svijeta onda po njoj mogu da divljaju koliko hoće i to se preliva na region - kaže za podgoričku Pobjedu Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, i ističe da se boji da će „Otvoreni Balkan“ biti nekakva integracija nedemokratskih režima.
Iz medija | Petak, 19. 11. 2021. | Komentara: 0

Nenad Čanak: Smrt fašizmu, sloboda narodu

Naš pozdrav bio je i ostaje: Smrt fašizmu, sloboda narodu! Kaže ovo za Radiosarajevo.ba lider socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak nakon što je u četvrtak ujutro na zgradi u centru Novog Sada u kojoj je sjedište ove stranke osvanuo transparent na kojem piše „Ratko Mladić je ratni zločinac osuđen za genocid“.
Iz medija | Petak, 12. 11. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Užasava me što ratni zločinci žive u mom Novom Sadu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za sarajevski portal Hayat.ba da, u pogledu suočavanja s prošlošću, ali I boljeg života za sve, napretka neće biti dok umesto onih, koji su na vlasti, ne dođu bolji od njih.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook