LSV se opredelila za svoj stav

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Petak, 07. 02. 2014. | Komentara: 0

LSV se opredelila za svoj stav

NOVI SAD – Nije se Liga socijaldemokrata Vojvodine opredeljivala između Borisa Tadića ili Čedomira Jovanovića, već za svoj stav – da se napravi velika građanska koalicija.

LSV

Na sastanku u Novom Sadu smo postavili temelj te koalicije i uputili poziv svima. Nedolazak LDP je poruka da oni ne žele s nama, a ne mi s njima. Mi želimo da napravimo građansku koaliciju koja bi trebalo da bude, koliko toliko, kontrateg činjenici da će SNS verovatno ostvariti rezultat koji je najbolji u istoriji desnog centra otkada postoji višestranačje u Srbiji – kazao je za Danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

LDP kaže da neće s Tadićem, između ostalog, i jer im se politika u vezi sa autonomijom Vojvodine bitno razlikuje.

- Ne znam kakav je stav Borisa Tadića po pitanju Vojvodine, jer je očigledno da je on revidirao svoje odnose prema politici DS napuštanjem te stranke. I videćemo kakva će postavka biti. Ne mogu da se ne setim da, dok je Čedomir Jovanović bio u DS, nije imao ništa korektniji stav po pitanju autonomije Vojvodine nego što ga je imaoTadić. Izgleda, mora neko da napusti DS pa da mu Vojvodina postane prioritet. LSV i LDP imaju veoma slične stavove, ali, da bismo mogli te stavove da odbranimo, moramo da napravimo što širu koaliciju. Sa 50 poslanika bismo to mnogo bolje radili nego sa petnaest. I zato smo mi insistirali da svi sednu za isti sto.

Vi, dakle, još ne znate kakav je stav Tadića oko ključne teme vaše politike, a već ste formirali „blok"?

- Mi još nismo napravili taj stranački blok. To je najbezočnija zamena teza, koja glasi: ako do tada i tada ne dođete da potpišete sa nama sporazum, vi ste sa Tadićem. Onda smo mi rekli da ne odgovaramo na ultimatume i da hoćemo da razgovaramo sa svima. Molimo vas dođite u Novi Sad, kako bismo razgovarali. Tadić dođe, oni ne dođu, i onda oni proglase kako smo se mi opredelili za Tadića. Da su došli i rekli - naš stav o Vojvodini je takav, Tadić kaže kakav je njegov stav, i Liga kaže mi smo bliži LDP, a ne Tadiću. Ali, ne. Ispod časti je doći u Novi Sad i pokazati poverenje prema nekome koga preko novina nazivate strateškim partnerom.

(BILSV, 07.02.2014)



Iz medija | Četvrtak, 24. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Odlučan sam da ispravimo greške

"Ono što je najvažnije jeste da Liga treba da se, u periodu koji je pred nama, modernizuje i da pronađe nove načine komunikacije sa svojim biračima i sa građankama i građanima Vojvodine. Nama je važno da u prvi plan stavimo ono kako ljudi u Vojvodini žive, bez obzira na njihov maternji jezik, veru, naciju, poreklo, mesto odakle su i kada su u Vojvodinu došli."
Iz medija | Ponedeljak, 21. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Nismo separatisti, ni izdajnici

Unošenje zastave Republike Srbije na Kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine, što se desilo prvi put za 32 godine dugu istoriju stranke, bila je moja jasna poruka svima da je Srbija naša zemlja i da mi nismo ni separatisti, ni izdajnici. Bogata Vojvodina može da znači samo jaku Srbiju!
Iz medija | Subota, 19. 11. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Šta god LSV da odluči, to ću sa čašću raditi

Lično nikada nisam imao nikakvih političkih ambicija! Ja sam izdajnik jer nikad nisam uskliknuo s ljubavlju: „Vučiću ped*ru“, jer je to mera opozicionarstva valjda. Kada se sve stavi na gomilu, jasno je da su moji najveći gresi, pored tog, jedna kafanska tuča i što sam vozio sanke po zasneženom Novom Sadu. Glavna primedba im je što sam predugo predsednik LSV, e pa da vidim šta će sad da smisle! Ovako za Kurir političar Nenad Čanak komentariše to što se prvi put za 32 godine neće kandidovati za predsednika LSV na kongresu stranke koji se održava danas u u Novom Sadu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook