Marton podržao inicijativu "Glasaj za bebe"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Četvrtak, 08. 03. 2012. | Komentara: 0

Marton podržao inicijativu "Glasaj za bebe"

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, potpisao je peticiju za ukidanje PDV-a na proizvode za bebe i uputio apel svim sugrađankama i sugrađanima da se uključe u ovu akciju, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Aleksaandar Marton

- Društvena i socijalna odgovornost su naši zajednički ciljevi i prioriteti i zbog toga pozivam sve da podrže inicijativu da Vojvodina, Zrenjanin budu sredine u kojima svako ima podjednako pravo da planira svoju budućnost i u kojima materijalna situacija nije prepreka za ostvarivanje svojih ciljeva – rekao je Marton. On je naveo da je ove godine napravljen pozitivan iskorak i majke beba rođenih od 1. januara ove godine iz Zrenjanina dobijaće 35 hiljada jednokratne pomoći, što je za pet hiljada više nego do sada.

- Ovo bi trebalo da bude samo jedna u nizu podsticajnih mera jer, podsećam, u nekim gradovima trudnice već dobijaju pun iznos plate, što je i naš cilj. Ujedno, na današnji dan, napominjem da se žene u našem društvu i dalje tretiraju neravnopravno u odnosu na muškarce i da se i dalje ne primenjuje politika jednakih mogućnosti. Žene su i dalje opterećene rodnim ulogama, koje od njih zahtevaju društvo i sredina i zbog toga njihov radni dan traje mnogo duže, što se ne sme tolerisati – naveo je Marton.
Potpisi podrške za inicijativu "Glasaj za bebe" prikupljaju se u preko 50 gradova u Srbiji i do sada je inicijativu podržalo više od 80 hiljada građana, zalažući se time za ukidanje PDV-a i ograničavanje trgovačkih marži do deset odsto na neophodnu opremu i hranu za bebe.

(BILSV, 08.03.2012.)



Iz medija | Utorak, 07. 04. 2020. | Komentara: 0

Obećanje o 100 evra pomoći je klasična populistička mera

Smatram da je hapšenje novinara nedopustivo i izrazito štetno. Pravo građana na istinito, celovito i pravovremeno informisanje od presudne je važnosti, naročito u vanrednom stanju. Istovremeno mislim da i novinari, u vanrednom stanju naročito, imaju odgovornost da svojim delovanjem ne utiču na stvaranje psihoze i dezinformisanosti javnosti, ocenjuje za Danas Bojan Kostreš
Iz medija | Petak, 13. 03. 2020. | Komentara: 0

Insistiraćemo na rasvetljavanju zločina i kažnjavanju odgovornih

LSV se još od devedesetih godina snažno zalagala za kažnjavanje odgovornih za počinjene ratne zločine. Nažalost, malo je onih čija su dela sankcionisana. Bez konkretnog obračuna sa protagonistima politike zločina, društva u našem regionu neće biti zdrava, tako da ćemo i u narednom periodu insistirati na rasvetljavanju svih zločina i kažnjavanju odgovornih za njih - ocenjuje za Danas Aleksandar Marton.
Iz medija | Subota, 22. 02. 2020. | Komentara: 0

Vreme je za izbore

Ako želimo da razvijamo demokratiju, moramo biti svesni da jedino borba na izborima i u parlamentu može i sme da ukloni režim koji nam ne odgovara, a posle pobede na izborima, kad god se ona desila, imaćemo puno posla da izgradimo bolju Srbiju. Za sada je samo jedno jasno - alternativa izborima može biti samo ulično nasilje ili oružana borba. Da li smo spremni da građanima Srbije kažemo istinu?! - pita generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš u autorskom tekstu za nedeljnik „Vreme“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook