MIG-ovi kao mogući šlag na torti Vučićeve kampanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Subota, 11. 03. 2017. | Komentara: 0

MIG-ovi kao mogući šlag na torti Vučićeve kampanje

NOVI SAD - Mešanje Rusije u unutrašnja pitanja zemalja zapadnog Balkana istorijska konstanta koja je, iako krajnje nedopustiva, na moju veliku žalost, i danas prisutna – rekao je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš za list „Danas“.

 LSV

Odgovarajući na pitanje lista „Da li će ruski MIG-ovi leteti za pobedu Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima?“, Kostreš je rekao da bi naivno bilo verovanje da Rusija nema interesovanje i za predsedničke izbore u Srbiji, ali i za to ko će na njima pobediti.

- Posle odustajanja od kandidature "službenog pridrživača Putinovog kaputa i delitelja ordenja" sasvim je sigurno da će oni pokušati da održe što bolje odnose sa Vučićem. Zato me ne čudi mogućnost da ruski MIG-ovi budu "šlag na torti" Vučićeve kampanje. Sve bi to Vučiću, ako pobedi na predsedničkim izborima, trebalo da "pomogne" da održi svoju vojnu neutralnost i uspori evropske integracije – rekao je Kostreš i dodao da se iskreno nada da će budući predsednik Srbije nedvosmisleno nastaviti putem Evrope, suočanjem sa istinom.

-I da će nam govoriti istinu. Baš istinu – istakao je generalni sekretar LSV.

(BILSV, 11.03.2017)



Iz medija | Ponedeljak, 27. 12. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Prevremeni izbori najbolje rešenje za Crnu Goru

Interes „srpskog sveta“ je izolacionistički koncept Srbije, jer kada se ona hermetički zatvori od civilizovanog svijeta onda po njoj mogu da divljaju koliko hoće i to se preliva na region - kaže za podgoričku Pobjedu Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, i ističe da se boji da će „Otvoreni Balkan“ biti nekakva integracija nedemokratskih režima.
Iz medija | Petak, 19. 11. 2021. | Komentara: 0

Nenad Čanak: Smrt fašizmu, sloboda narodu

Naš pozdrav bio je i ostaje: Smrt fašizmu, sloboda narodu! Kaže ovo za Radiosarajevo.ba lider socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak nakon što je u četvrtak ujutro na zgradi u centru Novog Sada u kojoj je sjedište ove stranke osvanuo transparent na kojem piše „Ratko Mladić je ratni zločinac osuđen za genocid“.
Iz medija | Petak, 12. 11. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Užasava me što ratni zločinci žive u mom Novom Sadu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za sarajevski portal Hayat.ba da, u pogledu suočavanja s prošlošću, ali I boljeg života za sve, napretka neće biti dok umesto onih, koji su na vlasti, ne dođu bolji od njih.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook