Novi Sad ne sme biti poligon za politikantske eksperimente

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Petak, 01. 04. 2016. | Komentara: 0

Novi Sad ne sme biti poligon za politikantske eksperimente

NOVI SAD - Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine AP Vojvodine, mr Maja Sedlarević, već dve decenije živi u Novom Sadu i odlično poznaje socijalno-politička dešavanja u vojvođanskoj prestonici. Pokrajinska poslanica ističe u razgovoru za portal nshronika.rs da je, pored drugih brojnih problema, u Gradskom veću i veoma mali broj žena, te da se na mestu prvog čoveka Novog Sada, a za dobrobit svih Novosađana, mora naći osoba koja je ozbiljan i iskusan menadžer.

 
Kako komentarišete rad Gradske vlade u prethodne tri godine?
 
– Rad Gradskog veća Novog Sada bio je na dosta niskom nivou, izuzetno loš. Takođe, u Gradskom veću je, uz sve promene, izuzetno malo žena, kao i na svim drugim pozicijama odlučivanja u izvršnoj vlasti u Novom Sadu. Članica i članovi Gradskog veća Novog Sada bavili su se ličnim i stranačkim promocijama. Pet milijardi dinara koje su zatekli u budžetu nisu iskoristili za investiranje u razvoj, nego su njima pokrivali gubitke preduzeća koje su njihovi direktori proizveli nestučnim radom i nasilnim stranačkim zapošljavanjem. U Novom Sadu ne postoji nijedna ozbiljna investicija koja je realizovana u prethodne četiri godine, što je sasvim dovoljan rok za tako nešto. Ono što zovu investicijama jeste samo puko održavanje, a od onog što su planirali kao stvarne investicije odustali su da bi izašli u susret diskutabilnim investitorima, sklapajući ugovore koji su finansijski i pravno nemogući za opravdati, a samo zbog toga da bi se dodvorili stranačkim centralama. Politikanstvo i partokratija su u ovom mandatu najviše došli do izražaja i dominirali nad svim ostalim. Šteta učinjena zbog toga Novom Sadu je nemerljiva.
 
Šta bi nova vlast u gradu prvo trebala da uradi?
 
– Trebalo bi, pod hitno, zaustaviti sve aktivnosti koje su dovele do toga da Novi Sad bude poligon za politikantske eksperimente. Nova gradska vlast primarmo i prioritetno mora da se bavi komunalnom politikom. Ne pamtim kada je Novi Sad izgledao prljavije, bio zapušteniji i u većem haosu! Svu svoju energiju, stoga, nova gradska vlast mora usmeriti ka onome što i jeste njen najvažniji zadatak, a to je podizanje kvaliteta komunalnih usluga i svega onog što život građanki i građana u zajednici kakva je jedan grad čini kvalitetnijim i boljim.
 
Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?
 
– U ovakvoj situaciji u kakvoj je Novi Sad danas važno je za gradonačelnika izabrati osobu koja je ozbiljan i iskusan menadžer, sa iskustvom i pozitivnim rezultatima u rukovođenju, znanjem o komunalnom gradskom sistemu i energijom koja je neophodna da bi se vodio jedan ovakav grad.


 (BILSV, 01.04.2016)



Iz medija | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Rekonstrukcija vlade, pa razgovor o Vojvodini

NOVI SAD /BEOGRAD - Ne odustajemo od obeštećenja Vojvodini zbog prodaje NIS (Naftagasa) po nerealno niskoj ceni. Takođe, insistiramo da se Pokrajini vrati sva imovina koja joj je oduzeta posle Miloševićevog puča 1988. godine.
Iz medija | Četvrtak, 28. 10. 2010. | Komentara: 0

KOSTREŠ: Imamo poplavu lažnih regionalista

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da se četiri godine nakon usvajanja Ustava Srbije definitivno potvrdilo da su zagovornici bojkota tadašnjeg ustavnog referenduma, među kojima su bili i on i njegova stranka, bili u pravu.
Iz medija | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Predlozi LSV kod Dulića

NOVI SAD - Iako se u javnosti donedavno čulo dosta primedbi na Predlog zakona o Prostornom planu Srbije za period od 2010. do 2020. godine, stiglo je tek tridesetak amandmana na taj tekst, a Liga socijaldemokrata Vojvodine je predložila jedan.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook