Novi Sad ne sme biti poligon za politikantske eksperimente

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Petak, 01. 04. 2016. | Komentara: 0

Novi Sad ne sme biti poligon za politikantske eksperimente

NOVI SAD - Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine AP Vojvodine, mr Maja Sedlarević, već dve decenije živi u Novom Sadu i odlično poznaje socijalno-politička dešavanja u vojvođanskoj prestonici. Pokrajinska poslanica ističe u razgovoru za portal nshronika.rs da je, pored drugih brojnih problema, u Gradskom veću i veoma mali broj žena, te da se na mestu prvog čoveka Novog Sada, a za dobrobit svih Novosađana, mora naći osoba koja je ozbiljan i iskusan menadžer.

 
Kako komentarišete rad Gradske vlade u prethodne tri godine?
 
– Rad Gradskog veća Novog Sada bio je na dosta niskom nivou, izuzetno loš. Takođe, u Gradskom veću je, uz sve promene, izuzetno malo žena, kao i na svim drugim pozicijama odlučivanja u izvršnoj vlasti u Novom Sadu. Članica i članovi Gradskog veća Novog Sada bavili su se ličnim i stranačkim promocijama. Pet milijardi dinara koje su zatekli u budžetu nisu iskoristili za investiranje u razvoj, nego su njima pokrivali gubitke preduzeća koje su njihovi direktori proizveli nestučnim radom i nasilnim stranačkim zapošljavanjem. U Novom Sadu ne postoji nijedna ozbiljna investicija koja je realizovana u prethodne četiri godine, što je sasvim dovoljan rok za tako nešto. Ono što zovu investicijama jeste samo puko održavanje, a od onog što su planirali kao stvarne investicije odustali su da bi izašli u susret diskutabilnim investitorima, sklapajući ugovore koji su finansijski i pravno nemogući za opravdati, a samo zbog toga da bi se dodvorili stranačkim centralama. Politikanstvo i partokratija su u ovom mandatu najviše došli do izražaja i dominirali nad svim ostalim. Šteta učinjena zbog toga Novom Sadu je nemerljiva.
 
Šta bi nova vlast u gradu prvo trebala da uradi?
 
– Trebalo bi, pod hitno, zaustaviti sve aktivnosti koje su dovele do toga da Novi Sad bude poligon za politikantske eksperimente. Nova gradska vlast primarmo i prioritetno mora da se bavi komunalnom politikom. Ne pamtim kada je Novi Sad izgledao prljavije, bio zapušteniji i u većem haosu! Svu svoju energiju, stoga, nova gradska vlast mora usmeriti ka onome što i jeste njen najvažniji zadatak, a to je podizanje kvaliteta komunalnih usluga i svega onog što život građanki i građana u zajednici kakva je jedan grad čini kvalitetnijim i boljim.
 
Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?
 
– U ovakvoj situaciji u kakvoj je Novi Sad danas važno je za gradonačelnika izabrati osobu koja je ozbiljan i iskusan menadžer, sa iskustvom i pozitivnim rezultatima u rukovođenju, znanjem o komunalnom gradskom sistemu i energijom koja je neophodna da bi se vodio jedan ovakav grad.


 (BILSV, 01.04.2016)



Iz medija | Četvrtak, 24. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Odlučan sam da ispravimo greške

"Ono što je najvažnije jeste da Liga treba da se, u periodu koji je pred nama, modernizuje i da pronađe nove načine komunikacije sa svojim biračima i sa građankama i građanima Vojvodine. Nama je važno da u prvi plan stavimo ono kako ljudi u Vojvodini žive, bez obzira na njihov maternji jezik, veru, naciju, poreklo, mesto odakle su i kada su u Vojvodinu došli."
Iz medija | Ponedeljak, 21. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Nismo separatisti, ni izdajnici

Unošenje zastave Republike Srbije na Kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine, što se desilo prvi put za 32 godine dugu istoriju stranke, bila je moja jasna poruka svima da je Srbija naša zemlja i da mi nismo ni separatisti, ni izdajnici. Bogata Vojvodina može da znači samo jaku Srbiju!
Iz medija | Subota, 19. 11. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Šta god LSV da odluči, to ću sa čašću raditi

Lično nikada nisam imao nikakvih političkih ambicija! Ja sam izdajnik jer nikad nisam uskliknuo s ljubavlju: „Vučiću ped*ru“, jer je to mera opozicionarstva valjda. Kada se sve stavi na gomilu, jasno je da su moji najveći gresi, pored tog, jedna kafanska tuča i što sam vozio sanke po zasneženom Novom Sadu. Glavna primedba im je što sam predugo predsednik LSV, e pa da vidim šta će sad da smisle! Ovako za Kurir političar Nenad Čanak komentariše to što se prvi put za 32 godine neće kandidovati za predsednika LSV na kongresu stranke koji se održava danas u u Novom Sadu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook