Obeštetiti Vojvodinu zbog privatizacije NIS-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Ponedeljak, 04. 06. 2012. | Komentara: 0

Obeštetiti Vojvodinu zbog privatizacije NIS-a

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine u narednom sazivu Skupštine Vojvodine imaće 10 poslanika, što je duplo više u odnosu na prethodni mandat i samim tim smatramo da će naš uticaj u Skupštini Vojvodine biti veći – izjavila je za Radio Novi Sad potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević.

Maja Sedlarević

Ona je rekla i da Liga u narednom sazivu Skupštine AP Vojvodine ne namerava da odustane od toga da Vojvodina bude obeštećena zbog privatizacije Naftne industrije Srbije.
- Isto tako ono na čemu ćemo sigurno insistirati jeste da vojvođanska administracija bude inicijator predloga Zakona o finansiranju nadležnosti autonomne pokrajine Vojvodine – navela je ona. Sedlarevićeva napominje i da je to jedan od ključnih Zakona za autonomiju Vojvodine.

(BILSV, 04.06.2012.)



Iz medija | Nedelja, 12. 06. 2011. | Komentara: 0

Još nedostaje politička volja da se Vojvodini vrati imovina

NOVI SAD - Predsednik Komisije Vlade Srbije zadužene za pripremu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš, izjavio je za današnji Dnevnik da popis imovine AP Vojvodine postoji, ali da evidencija imovine nije ni neophodna ukoliko se novim zakonom definiše osnov za vraćanje imovine lokalnim samoupravama i Pokrajini.
Iz medija | Nedelja, 05. 06. 2011. | Komentara: 0

Obračun sa korenima fašizma u Srbiji

NOVI SAD - Uhapsili smo Mladića. Nije mnogo, ali veseli. Izručili smo Mladića. To je već bolje. Ali ni to nije mnogo, jer je u pitanju naša međunarodna obaveza. Srbija je, međutim, uradila nešto mnogo važnije. Zabranjena je neonacistička organizacija Nacionalni stroj i to je prvi put da je u Srbiji zabranjeno nešto što prouzrokuje zlo.
Iz medija | Subota, 28. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Pronaći i mrežu Mladićevih saradnika

BEOGRAD - Hapšenje Ratka Mladića jeste veliki korak napred ka Evropskoj uniji, ali Mladića je trebalo uhapsiti zato što je on zločinac, a ne zato što je to uslov EU, ocenio je danas lider LSV Nenad Čanak gostujući na TV B92. Kako je naveo, sada je veoma bitno pronaći čitavu mreža saradnika, jer ne veruje da se Mladić krio sam.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook