Predlozi LSV kod Dulića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Predlozi LSV kod Dulića

NOVI SAD - Iako se u javnosti donedavno čulo dosta primedbi na Predlog zakona o Prostornom planu Srbije za period od 2010. do 2020. godine, stiglo je tek tridesetak amandmana na taj tekst, a Liga socijaldemokrata Vojvodine je predložila jedan.

Portparolka LSV Aleksandra Jerkov objašnjava za Dnevnik da su predstavnici stranke prošle sedmice imali sastanak sa resornim ministrom Oliverom Dulićem i da je dogovoreno da eksperti iz njegovog tima razmotre predloge ligaša.

"Odgovor na pitanje šta je prihvatljivo a šta ne možda ćemo dobiti već danas. Želeli smo da izbegnemo podnošenje amandmana, paspravu o njima i glasanje, pa smo odlučili da svoje zamerke iznesemo u direktnom razgovoru s ministrom. Očekujemo dogovor i da će predlagač amandmana koje smo inicirali biti Vlada ili resorni odbor da bi postali sastavni deo samog predloga " objasnila je Aleksandra Jerkov. Jedinim amandmanom koji je stigao iz Lige zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš predlaže u delu koji se odnosi na održivi razvoj ekonomije, transporta i infrastrukture, da se u slučaju izgradnje objekta za preradu sirove nafte na Dunavu, kao neophodan preduslov mora izgraditi magistralni naftovod za snabdevanje ovog objekta sirovom naftom, kao produžetak naftovoda JP "Transnafta" Pančevo.

(BILSV/Dnevnik, 27. 10. 2010.)




Iz medija | Četvrtak, 31. 10. 2013. | Komentara: 0

Čanak: Internacionalizovati pitanje Vojvodine

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak založio se internacionalizaciju pitanja Vojvodine i rekao da u tome nema ništa čudno jer je pitanje Srbije odavno internacionalizovano.
Iz medija | Petak, 25. 10. 2013. | Komentara: 0

Čanak: Ne vidim razlog za vanredne pokrajinske izbore

NOVI SAD – Srpska napredna stranka ni Demokratska stranka ne mogu da urade ništa što bi im obezbedilo podršku Lige socijaldemokrata Vojvodine jer više nema razloga da LSV bilo koga apriori podržava, kao što je to bio slučaj tokom devedesetih godina, kada su na jednoj strani bili ratovi i progon, a na drugoj oni koji se sa tim nisu slagali, istakao je danas lider LSV Nenad Čanak.
Iz medija | Četvrtak, 26. 09. 2013. | Komentara: 0

Vojvodini sada ne trebaju izbori

BEOGRAD – Koalicija LSV i DS je stabilna i ne vidim razlog za njen raskid. Zahtevi SNS za smenom pokrajinske vlasti i raspisivanjem izbora su legitimni potez opozicione stranke, ali ne vidim zašto bi tih izbora sada bilo, izjavio je za Blic Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook