Iz medija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Četvrtak, 11. 01. 2018. | Komentara: 0

Zanemarivanje Vojvodine mora prestati

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da nije iznenađen odlukom da se ne održe vanredni parlamentarni izbori, jer kako je rekao, da su takvi izbori neophodni održavali bi se u razvijenim državama svakih 15 minuta.
Iz medija | Utorak, 02. 01. 2018. | Komentara: 0

Bešlin: Jugoslavija je neponovljivi projekat

Da li će sve što se organizuje u susret obeležavanju veka od 25. novembra 1918. godine, kada je održana Velika narodna skupština u Novom Sadu na kojoj je lider radikala Jaša Tomić pročitao odluku o prisajedinjenju, “biti praznik ‘srpske Vojvodine’ sa željom da se ponizi vojvođanski identitet”? O ovome je za Novi magazin govorio istoričar dr Milivoj Bešlin.
Iz medija | Petak, 29. 12. 2017. | Komentara: 0

Podudarnost ruskih interesa na Balkanu i ponašanja zvaničnog Beograda

Naoružavanje ruskim oružjem, svakodnevno širenje mržnje prema susedima, EU i SAD, preko režimskih medija, ponovno funkcionalizovanje Srba u regionu i mnogi drugi signali pouzdan su znak da je Srbija nepomirena sa porazom u ekspanzivnim ratovima 90-ih godina 20. veka i da revanšističke i revizionističke snage u njoj pripremaju javno mnjenje za ponovni obračun.
Iz medija | Četvrtak, 21. 12. 2017. | Komentara: 0

EU traži da se blato ostavi ispred njenih vrata

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da unutrašnji dijalog o Kosovu najpre zahteva političke odgovore. On je u autorskom tekstu za današnji NIN naveo da odgovor na kosovsko pitanje moraju dati političke strukture, koje će i poneti punu odgovornost za odluke. Ponavlja da je Kosovo iz Srbije izašlo ratom koji je režim Slobodana Miloševića vodio i izgubio 1999.
Iz medija | Petak, 08. 12. 2017. | Komentara: 0

Najveći uspeh ratnih huškača je da uvere sve da su mirotvorci

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i poslanik u Skupštini Srbije Nenad Čanak, komentarišući "objašnjenje" bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da se spoljna politika mora voditi u Sarajevu, kazao je da uopšte ne razume šta je tu skandal, a analizirao je odnose BiH i Srbije, poziciju RS i Milorada Dodika, ulogu Rusije i drugih sila, kao i da li traba da se plašimo novih sukoba.
Iz medija | Ponedeljak, 04. 12. 2017. | Komentara: 0

Srebrenica kao ključno mesto srpskog identiteta

Istorijski revizionizam na primeru Drugog svetskog rata je bio samo uvertira za rehabilitaciju 90-ih. Kada sam o tome govorio pre nekoliko godina ljudi još nisu verovali u to da će doći na red i rehabilitacija "aktuelnih" zločinaca, protagonista "naše duge sadašnjice", koja nikako da prođe ni dve decenije od završetka ratova. I neće proći sve dok se ideološka matrica koja je do njih dovela i danas pojavljuje kao dominantan ideološki koncept, kao ključna legitimacijska osnova i intelektualnih i političkih elita poražene Srbije - kaže Milivoj Bešlin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook