Iz Vojvodine se i dalje razvlači

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 28. 12. 2012. | Komentara: 0

Iz Vojvodine se i dalje razvlači

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je za RTV da ne vidi LSV u bilo kakvoj koaliciji sa naprednjacima. On je istakao da pozdravlja nameru prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da stane na put korupciji u državi.

LSV

- Činjenica je da je Aleksandar Vučić povukao nekoliko vrlo hrabrih poteza. Videćemo njihove domete i videćemo šta će od toga svega da bude. Činjenica je da mi je žao što to nije povukla Vlada kojoj smo mi verovali i koju smo podržavali. Činjenica je, takođe, da iz Vojvodine nastavlja da se razvlači, da je sada na redu Elektrovojvodina, da ona treba da se uništi da bi se uništila bilo kakva šansa da u Vojvodini ostane bilo šta gde ima bilo kakvog novca ili odlučivanja – istakao je Čanak.

Kada je autonomija u pitanju, on kaže da se oseća krivim što se kao i njegovi naslednici o nadležnosti i Pokrajini više raspravlja na kanabeima umesto u institucijama sistema.

- Osećam se krivim i to ozbiljno. Ali je stvar u tome što sam bio akter jednog istorijskog vremena  gde nije bilo drugog izbora. Koji smo mi izbor imali? Da oborimo Vladu Mirka Cvetkovića i da dovedemo ovo što sad imamo na scenu? – upitao je lider LSV.

Nenad Čanak je rekao i da će LSV podneti zahtev za ocenu ustavnosti Zakona o republičkom budžetskom sistemu Srbije za 2013. godinu.

(BILSV, 28.12.2012)



Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.
Omladina LSV | Nedelja, 20. 03. 2011. | Komentara: 0

LSVO širom Vojvodine organizovao akciju

NOVI SAD - Članovi Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine organizovali su tokom proteklog vikenda, u više mesta širom pokrajine, akciju "Probudi se". Oni su svojim sugrađanima i sugrađankama delili promotivne materijale, a akcija je organizovana sa ciljem da motiviše mlade ljude da se aktivnije uključe u politiku i na taj način postanu aktivni u procesu donošenja odluka, koje ih se tiču.
Izjave | Petak, 18. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Bez imovine i prihoda Vojvodina blokirana

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i republički poslanik Bojan Kostreš ocenio je da je funkcionisanje pokrajine trenutno blokirano, jer još uvek nije rešeno pitanje finansiranja nadležnosti njene administracije, niti je Vojvodini vraćena imovina. U intervjuu za portal Autonomija.info, Kostreš je kazao da su zbog toga iz LSV-a zatražili sastanak s premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem, do kojeg će doći za nekoliko dana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook