Iz Vojvodine se i dalje razvlači

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 28. 12. 2012. | Komentara: 0

Iz Vojvodine se i dalje razvlači

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je za RTV da ne vidi LSV u bilo kakvoj koaliciji sa naprednjacima. On je istakao da pozdravlja nameru prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da stane na put korupciji u državi.

LSV

- Činjenica je da je Aleksandar Vučić povukao nekoliko vrlo hrabrih poteza. Videćemo njihove domete i videćemo šta će od toga svega da bude. Činjenica je da mi je žao što to nije povukla Vlada kojoj smo mi verovali i koju smo podržavali. Činjenica je, takođe, da iz Vojvodine nastavlja da se razvlači, da je sada na redu Elektrovojvodina, da ona treba da se uništi da bi se uništila bilo kakva šansa da u Vojvodini ostane bilo šta gde ima bilo kakvog novca ili odlučivanja – istakao je Čanak.

Kada je autonomija u pitanju, on kaže da se oseća krivim što se kao i njegovi naslednici o nadležnosti i Pokrajini više raspravlja na kanabeima umesto u institucijama sistema.

- Osećam se krivim i to ozbiljno. Ali je stvar u tome što sam bio akter jednog istorijskog vremena  gde nije bilo drugog izbora. Koji smo mi izbor imali? Da oborimo Vladu Mirka Cvetkovića i da dovedemo ovo što sad imamo na scenu? – upitao je lider LSV.

Nenad Čanak je rekao i da će LSV podneti zahtev za ocenu ustavnosti Zakona o republičkom budžetskom sistemu Srbije za 2013. godinu.

(BILSV, 28.12.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook