Izbor članova Nadzornih odbora netransparentan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 30. 05. 2013. | Komentara: 0

Izbor članova Nadzornih odbora netransparentan

NOVI SAD - Odbornici Skupštine grada Novog Sada danas su većinom glasova izabrali članove nadzornih odbora 16 javnih i javno komunalnih preduzeća, a tokom glasanja odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine nije podržala predloge Komisije za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja i izbor nazvala nedemokratičnim i tragičnim.

zlata

Prema rečima predsednice odborničke grupe LSV u Skupštini Novog Sada Zlate Peričin, a aktuelna vlast se potrudila da se u nadzorne odbore izaberu samo „stranački podobne pojave".

- Nije omogućeno načelo dvostepenosti i samim tim nema mogućnosti žalbe na odluku Komisije, što govori o tome koliko je postupak nedemokratičan - rekla je Peričinova. Odbornici LSV ukazali su na skandalozne kvalifikacije koje su kandidati za nadzorne odbore navodili u svojim biografijama kao preporuke za njihov izbor na ove pozicije.

- Ti ljudi u svojim biografijama navode da su odslužili vojsku, da vole ples i čitanje, vožnju biciklom i druženje sa brojnim prijateljima. Da li ih to preporučuje da budu članovi nadzornih odbora - upitala je Peričinova, a činjenici da su sada već izabrani članovi nadzornih odbora navodili ovakve podatke kao preporuke za njihov odabir smejali su se i sami odbornici iz aktuelne vladajuće većine u Novom Sadu.

Odbornik LSV Slobodan Zonić rekao je da se najveći problem u vezi sa biranjem članova nadzornih odbora sastoji u tome što veliki broj njih nije ispunio potrebnu kvotu godina provedenih na rukovodećim pozicijama.

Odbornik Nikola Lekić smatra da će se ovakvim izborom članova nadzornih odbora samo dalje urušavati već dovoljno poljuljani međuljudski odnosi zaposlenih u javno komunalnim preduzećima u Novom Sadu, te je čitav postupak nazvao tragičnim.

(BILSV, 30. 05. 2013.)




Odbori LSV | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine na Skupštini opštine Vrbas

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine zavijorila se i na zgradi Skupštine opštine Vrbas. To je 12 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.
Odbori LSV | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Prevencija je najbolji lek

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana zdravlja, koji se svake godine obeležava 7. aprila na dan kada je pri Ujedinjenim nacijama osnovana Svetska zdravstvena organizacija, u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u organizaciji Gradske organizacije Foruma žena LSV Zrenjanin, upriličena je tribina na temu "Prevencija umanjuje rizik".
Izjave | Petak, 08. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović uručio pakete u naselju Bangladeš

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Centra za socijalni rad Gojko Vujnović posetili su danas, povodom Svetskog dana Roma posetili danas naselje Bangladeš i tom prilikom stanovnicima ovog romskog naselja uručili pakete pomoći. Nakon obilaska nekoliko porodica kojima je predao pakete, Jovanović je čestitao prisutnim članovima ove zajednice i svim građanima i građankama romske nacionalnosti Svetski dan Roma.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook