Izbor članova Nadzornih odbora netransparentan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 30. 05. 2013. | Komentara: 0

Izbor članova Nadzornih odbora netransparentan

NOVI SAD - Odbornici Skupštine grada Novog Sada danas su većinom glasova izabrali članove nadzornih odbora 16 javnih i javno komunalnih preduzeća, a tokom glasanja odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine nije podržala predloge Komisije za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja i izbor nazvala nedemokratičnim i tragičnim.

zlata

Prema rečima predsednice odborničke grupe LSV u Skupštini Novog Sada Zlate Peričin, a aktuelna vlast se potrudila da se u nadzorne odbore izaberu samo „stranački podobne pojave".

- Nije omogućeno načelo dvostepenosti i samim tim nema mogućnosti žalbe na odluku Komisije, što govori o tome koliko je postupak nedemokratičan - rekla je Peričinova. Odbornici LSV ukazali su na skandalozne kvalifikacije koje su kandidati za nadzorne odbore navodili u svojim biografijama kao preporuke za njihov izbor na ove pozicije.

- Ti ljudi u svojim biografijama navode da su odslužili vojsku, da vole ples i čitanje, vožnju biciklom i druženje sa brojnim prijateljima. Da li ih to preporučuje da budu članovi nadzornih odbora - upitala je Peričinova, a činjenici da su sada već izabrani članovi nadzornih odbora navodili ovakve podatke kao preporuke za njihov odabir smejali su se i sami odbornici iz aktuelne vladajuće većine u Novom Sadu.

Odbornik LSV Slobodan Zonić rekao je da se najveći problem u vezi sa biranjem članova nadzornih odbora sastoji u tome što veliki broj njih nije ispunio potrebnu kvotu godina provedenih na rukovodećim pozicijama.

Odbornik Nikola Lekić smatra da će se ovakvim izborom članova nadzornih odbora samo dalje urušavati već dovoljno poljuljani međuljudski odnosi zaposlenih u javno komunalnim preduzećima u Novom Sadu, te je čitav postupak nazvao tragičnim.

(BILSV, 30. 05. 2013.)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook