Čanak: Vojvodina je gurnuta pod tepih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izbori LSV | Utorak, 20. 11. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Vojvodina je gurnuta pod tepih

ZRENJANIN – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je sinoć na sednici Gradskog odbora LSV Zrenjanin da Liga posle Kongresa, zakazanog za 8. decembar, mora imati jedan jedinstveni slogan: Novi početak.

LSV

- Prva faza od deset godina, kada smo se borili protiv Miloševića, se završila. Posle toga, umesto da se nešto desi i pomakne napred, samo se učvršćivalo u tome da se Vojvodina i celo vojvođansko pitanje gurnu pod tepih. Da se naša imovina proda, naši ljudi postanu plaćenici, NIS što pre pokloni Rusima. Nama su rasterani mladost i budućnost i to sve nas košta. Ovu zemlju koju imamo smo pozajmili od potomaka da im pričuvamo i nismo je dobili da je raspodamo - ocenio je Čanak. On je napomenuo da Vojvodina mora govoriti svojim glasom, a ne glasom beogradskih sluga.

Čanak je, na sednici zrenjaninskog Gradskog odbora LSV, na kojoj je bio prisutan i zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš, kao i svi kandidati za potpredsednika stranke i članove Glavnog odbora, rekao da pred sobom vidi pobednike i ljude koji su ostvarili najbolje rezultate na izborima do sada. Podsetio je na period kada je odbornik LSV Jan Svetlik, bio kidnapovan kako ne bi mogao da prisustvuje sednici zrenjaninske Skupštine i kada je Bojan Kostreš kroz prozor ulazio u Gradsku kuću u Zrenjaninu kako bi pravda bila zadovoljena.

- Pre 22 godine na istom ovom mestu sam rekao da ni najbolji domaćin ne može zaraditi koliko najprosečniji lopov može ukrasti. A mi imamo posla sa ekspertima, a ne samo sa lopovima. U Vojvodinu nije uneto ništa, a izneto je sve - zaključio je Nenad Čanak.

Na ovoj sednici zrenjaninski ligaši i ligašice glasali su o kandidatima za predsednika, potpredsednike i članove Glavnog odbora Lige o kojima će se odlučivati na predstojećem Kongresu stranke. Ovom prilikom pružena je podrška kandidaturi Nenada Čanka za predsednika. Odlučeno je i da se podrže kandidature Tibora Vaša, Branislava Bogaroškog i Đorđa Stojišića za potpredsednike stranke. Takođe su izabrani i predstavnici Zrenjanina u Glavnom odboru LSV.

(BILSV, 20.11.2012)Izbori LSV | Ponedeljak, 24. 09. 2018. | Komentara: 0

Predstavljanje kandidata i kandidatkinja na izborima u LSV

Kratke biografije i poruke kandidatkinja i kandidata za Glavni odbor i Predsedništvo LSV
Izbori LSV | Nedelja, 23. 09. 2018. | Komentara: 0

LSV u EFI - višegodišnja borba za pravo na samoopredeljenje

Svaki narod i regija Evrope ima pravo da bira svoju sudbinu i institucionalni okvir u kojem će se najbolje razvijati. Da li je u pitanju poštovanje jezičkih ili kulturnih prava, zahtevanje autonomije ili postizanje nezavisnosti putem referenduma,  moraju se podržati svi predlozi koji omogućavaju ljudima da se izraze na demokratski, transparentan i miran način.
Izbori LSV | Subota, 22. 09. 2018. | Komentara: 0

Vojvodina mora da bude primer ekološke i energetski samoodržive regije

Autonomna Pokrajina Vojvodina raspolaže brojnim prirodnim resursima: plodnim zemljištem, rezervama vode, lekovitim biljem, termalnim izvorima, naftom i gasom. Međutim, sadašnji model prostornog i ekonomskog razvoja doveo je do sve očiglednijeg ugrožavanja ovih resursa, do vidljivih klimatskih promena i velikog gubitka biodiverziteta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook