Danas IX Kongres LSV: Prvo, Vojvodina

 
 
Izbori u LSV
Izbori LSV | Subota, 08. 12. 2012. | Komentara: 0

Danas IX Kongres LSV: Prvo, Vojvodina

NOVI SAD - Uz slogan “Prvo, Vojvodina “ i poruku “Novi početak” danas, sa početkom u 11 časova u Novom Sadu se održava IX Kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine, koji je i izborni.

LSV

Kongresu će prisustvovati i predstavnici diplomatskog kora, političkih stranaka iz zemlje i inostranstva sa kojima Liga ima dugogodišnju saradnju, te predstavnici političkog i javnog života Srbije.

Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine utvrdio je 28.novembra listu kandidata I kandidatkinja za najviše stranačke funkcije, o kojima će se danas izjasniti 1271 delegat.
Kandidat za predsednika LSV je Nenad Čanak, koji je dobio podršku 37 odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine. On je ujedno i jedini kandidat za tu funkciju.

Za tri potpredsednička mesta kandidovalo se šestoro kandidata - Branislav Bogaroški je dobio podršku 35 odbora LSV, Aleksandar Jovanović 33, Đorđe Stojšić 30, zatim slede Olena Papuga i Tibor Vaš sa podrškom osam odbora LSV, kao i Maja Timotijević koju je podržalo šest odbora.   
Na kongresu će danas biti izabrano i 50 članica i članova stalnog sastava Glavnog odbora LSV od 75 kandidata na tu funkciju.
 
(BILSV, 08. 12. 2012.)



Izbori LSV | Ponedeljak, 24. 09. 2018. | Komentara: 0

Predstavljanje kandidata i kandidatkinja na izborima u LSV

Kratke biografije i poruke kandidatkinja i kandidata za Glavni odbor i Predsedništvo LSV
Izbori LSV | Nedelja, 23. 09. 2018. | Komentara: 0

LSV u EFI - višegodišnja borba za pravo na samoopredeljenje

Svaki narod i regija Evrope ima pravo da bira svoju sudbinu i institucionalni okvir u kojem će se najbolje razvijati. Da li je u pitanju poštovanje jezičkih ili kulturnih prava, zahtevanje autonomije ili postizanje nezavisnosti putem referenduma,  moraju se podržati svi predlozi koji omogućavaju ljudima da se izraze na demokratski, transparentan i miran način.
Izbori LSV | Subota, 22. 09. 2018. | Komentara: 0

Vojvodina mora da bude primer ekološke i energetski samoodržive regije

Autonomna Pokrajina Vojvodina raspolaže brojnim prirodnim resursima: plodnim zemljištem, rezervama vode, lekovitim biljem, termalnim izvorima, naftom i gasom. Međutim, sadašnji model prostornog i ekonomskog razvoja doveo je do sve očiglednijeg ugrožavanja ovih resursa, do vidljivih klimatskih promena i velikog gubitka biodiverziteta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook